Παίρνει ώθηση για το ντέρμπι -Τα σενάρια για την μεσαία γραμμή

Γιώργος Στράντζαλης24 Οκτωβρίου 2021


Να δώσει αξία στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λαμία και να πάρει την κατάλληλη ώθηση για το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ θέλει ο Αρης στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Ακόμη ένα κομβικής σημασίας 90άλεπτο, στο οποίο ο Άκης Μάντζιος, για πρώτη φορά μετά από καιρό, έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του Αρη, επιλέγοντας να αφήσει εκτός αποστολής -για λόγους τακτικής- τον Μπεναλουάν και τον Χαϊροβιτς.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο πλάνο του το οποίο δεν περιλαμβάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Έλληνας προπονητής δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα κι αν υπάρχει ένα ερωτηματικό αυτό σχετίζεται με τον κεντρικό άξονα λόγω της επιστροφής του Λούκας Σάσα. Το δίδυμο των Ματίγια – Τζέγκο στη Λαμία δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό, καθώς ο Ισπανός δεν ανταποκρίθηκε τόσο αποτελεσματικά στο ρόλο και του και το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει… στον πάγκο. Η τελική επιλογή για το δίδυμο στη μεσαία γραμμή θα γίνει μεταξύ των Σάσα, Τζέγκο και Ντιαγέ, με το σενάριο επιλογής των δύο πρώτων να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Από εκεί και πέρα, δεν θ’ αλλάξουν πολλά στην ενδεκάδα. Η αμυντική τετράδα θα μείνει ίδια, ομοίως και τα πρόσωπα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μπρούνο Γκάμα, Φακούντο Μπερτόγλιο και Ντάνιελ Μαντσίνι έχουν τον πρώτο λόγο, με την προσδοκία ότι οι δύο πρώτοι θα πάρουν μπρος καθώς ο ρόλος τους στο σύνολο και δη στην αρτιότερη λειτουργία της επίθεσης είναι κομβικός, ενώ ο Καμαρά θα είναι ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

Το ζητούμενο (και) στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι, η ομάδα να επιστρατεύσει την ποιότητά της φανερώνοντας στην πράξη τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όπως επίσης να μη δυσκολέψει την ίδια της την ζωή. 

Αυτό θα γίνει εάν οι Κιτρινόμαυροι βρουν τρόπο διάσπασης της αντίπαλης άμυνας και ασφαλώς αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα βρουν από την αρχή. Αυτομάτως η κατάσταση μπορεί να απλοποιηθεί, όπως συνέβη για παράδειγμα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου ο Αρης σκόραρε στο πρώτο 10άλεπτο και νίκη. Εν ολίγοις, όπως είπε ο Άκης Μάντζιος στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο στόχος είναι το γρήγορο γκολ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.