Η γιορτή του παιδικού ποδοσφαίρου

Metrosport Team11 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα παιδικά πρωταθλήματα για 38η χρονιά. Ο γενικός γραµµατέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης αλλά και προπονητές των οποίων οι ομάδες μετείχαν στους τελικούς, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε πριν τη διεξαγωγή τους αναφέρθηκαν στη χρονιά που ολοκληρώθηκε:


Παναγιώτης Γιουρούκαλης: «Τα παιδικά πρωταθλήµατα ξεκίνησαν το 1985 µε πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Ενωσης Γιώργου Λυσσαρίδη του γενικού γραµµατέα Κωνσταντίνου Λεβέντη και ειδικού γραµµατέα ∆ιονύση Ψωµιάδη οι οποίοι έκαναν τροµερό έργο. Φέτος είναι µια χρονιά επανεκκίνησης και πιστεύω την επόµενη χρονιά θα υπάρξει επιστροφή παιδιών προς το ποδόσφαιρο. Εχουµε καταγράψει µια µείωση παιδιών και δεν οφείλεται µόνο στον κορωνοιό, καθώς παιδιά έχουν απορροφηθεί από τα ηλεκτρονικά µέσα και τα γυµναστήρια ενώ ένα µεγάλο κοµµάτι ευθύνης φέρει και η πολιτεία. ∆είτε λίγο τα γήπεδα τα οποία είναι σε τραγική κατάσταση αλλά και οι ώρες που γίνονται τα παιχνίδια είναι ανεπίτρεπτες. Και αυτό γιατί δεν µπορούσαν να τοποθετηθούν λάµπες στο γήπεδο της Τριανδρίας εδώ και τρία χρόνια. Μπήκαν τώρα και πρέπει να πανηγυρίζουµε».


Ο προπονητής των Μπέµπηδων 2000 Κυριάκος Μπιµπισίδης τόνισε:

«Το πιο υγιές κοµµάτι είναι να ασχολείσαι µε τα παιδιά. Το µεγαλύτερο πρόβληµα για εµάς είναι το γηπεδικό. Πάµε σε γήπεδα στα οποία τα νοικιάζουµε και δεν έχουµε τον χρόνο να δώσουµε ακόµη περισσότερα διαπιστευτήρια στους Ελληνες παίκτες ώστε να µπορέσουν να στελεχώσουν εθνικά συγκροτήµατα. Τα πράγµατα είναι δυσοίωνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπετε τι γίνεται στη Σούπερ Λιγκ µε τη συµµετοχή ενός δύο Ελλήνων στην ενδεκάδα και δύο τριών στο ρόστερ των οµάδων. Θα πρέπει να υπάρχουν γηγενείς ποδοσφαιριστές και λιγότεροι ξένοι ώστε το ελληνικό στοιχείο τα επόµενα χρόνια να θριαµβεύσει. Αυτή τη στιγµή δεν τον πιστεύει τον Ελληνα ποδοσφαιριστή κανένας».

Γρ. Παπαδόπουλος (προπονητής Ολυµπιακού):

«Περάσαµε τη φετινή περίοδο από 40 κύµατα λόγω τραυµατισµών και του κορωνοιού. Είναι δύσκολο να είσαι Ολυµπιακός στη Θεσσαλονίκη. ∆εν θα έπρεπε. Τα παιδιά είναι από τη Θεσσαλονίκη, δεν υποστηρίζουν όλοι την ίδια οµάδα».

Ανέστης Τσιτενίδης (Ακαδηµία Ντ. Κούη): «Ο στόχος µας δεν είναι το αποτέλεσµα αλλά πόσα παιδιά θα παίξουν ποδόσφαιρο αργότερα και πόσα θα παραδώσουµε στις επόµενες κατηγορίες. Στα παιδικά έχει λιγότερη πίεση και περισσότερη δουλειά. Να πω επίσης να µην µικραίνουν οι οµάδες για να παίξουν οι µικροί. Η οµάδα να µεγαλώνει και έτσι να ανέβει και το παιδί».

Αναστασιάδης (προπονητής Αλέξανδρου Κιλκίς): «Τα παιδιά µας αποκτούν σηµαντικές εµπειρίες συµµετέχοντας σε αυτό το ποιοτικό πρωτάθληµα. Σηµαντικό είναι τα παιδιά να χαίρονται. Καλή είναι η πρωτιά αλλά σκοπός είναι να φέρνουµε όλο και περισσότερα παιδιά στα γήπεδα και να υιοθετήσουν τις αξίες του αθλητισµού. Πολύ λίγα παιδιά θα παίξουν επαγγελµατικό ποδόσφαιρο και αυτό που εµένα θα µε χαροποιεί

είναι αν στο µέλλον παραµείνουν φίλαθλοι και φέρνουν και τους φίλους και τους συγγενείς τους και έχουµε γεµάτες κερκίδες µε φίλους που προσέρχονται και φεύγουν από το γήπεδο ειρηνικά».

Κώστας Γιότκος (Ολυµπιακός): «Αυτό που αποκοµίζουν τα παιδιά είναι οι εµπειρίες και αυτή η προσοχή που έχει η Ενωση για αυτό το διήµερο στα παιδικά πρωταθλήµατα να είναι όλο τον χρόνο. Εχουµε περίπτωση παιδιού που πέρσι έφυγε από εµάς και πήγε στον ΠΑΟΚ.

Εννοείται ότι υπάρχει µια προτεραιότητα στον Ολυµπιακό αλλά ο Ολυµπιακός δεν µπορεί να απορροφήσει όλα τα παιδιά»

Γιάννης Μανίκας (προπονητής ∆ιάπλασης): «Ο στόχος µας είναι να προάγουµε τον αθλητισµό, να βγάζουµε και άλλα ταλέντα, ποδοσφαιριστές αλλά και ανθρώπους. Προτεραιότητα έχει ο ΠΑΟΚ για κάποιο παιδί, αλλά το παιδί θα πάει εκεί που το θέλουν».


Σαρακατσιάνος (προπονητής Καµπανιακού):

«Κίνητρο είναι αυτή η διοργάνωση για τα παιδιά αλλά και για να έρθουν και άλλα στον αθλητισµό, καθώς την τελευταία διετία έχουµε χάσει πάρα πολλά παιδιά που έχουν σταµατήσει. Η διοίκηση του κ. Μουρµούρα στον Καµπανιακό ξεκίνησε µέσα από την καραντίνα να φτιάξει τις εγκαταστάσεις και τις υποδοµές ώστε να γυρίσει η οµάδα της Χαλάστρας στην παλιά της αίγλη βγάζοντας παιδιά µέσα από τα σπλάχνα της και θεωρώ τα πρώτα δείγµατα δουλειάς είναι θετικά. Εχουν φτιαχτεί οι χώροι ώστε να µπορούν να προπονούνται τα παιδιά και σε δεύτερη φάση ξεκινώντας µια χρονιά µετά τον κορωνοιό τα τµήµατα Κ15, Κ16, Κ17 µπήκαν στη φάση των «16» και είναι η πρώτη φορά που έχει η οµάδα ηλικιακό τµήµα στον τελικό (ένα τμήμα σε μεγάλο τελικό και ένα σε μικρό τελικό). Πάµε καλά και συνεχίζουµε

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.