«Πάγωμα» του χρέους για έναν χρόνο επιδιώκουν στον Άρη

Μάνος Χατζάκης05 Ιουλίου 2020

Το σενάριο να ζητήσουν από τη FIFA αναστολή πληρωμής των επιδικασμένων ποσών σε πρώην ποδοσφαιριστές επεξεργάζονται, το τελευταίο διάστημα oι άνθρωποι της ΠΑΕ Άρης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη προοπτική κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και η διαμάχη με ΕΠΟ και κυβέρνηση οδηγεί τους “κιτρινόμαυρους” σε μονόδρομο.

Οπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, η ΠΑΕ παίζει πλέον μόνη της, προσπαθώντας να βρει λύση στο πρόβλημα του ban κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει στη συνέχεια. “Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι του Άρη να είναι βέβαιοι ότι η διοίκηση χειρίζεται με υπευθυνότητα το ζήτημα του ban και με ή χωρίς τη συμπαράσταση του κ. Γεραπετρίτη, θα δώσει σύντομα μια οριστική λύση. Κι ας μην είναι πρόβλημα για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς”, λέγεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση με αποδέκτη τον υπουργό Επικρατείας.

Οι πληροφορίες της “Μ” αναφέρουν πως οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθούν -επίσημα- στη FIFA, ζητώντας το πάγωμα του χρέους για έναν χρόνο, προς πρώην ποδοσφαιριστές (π.χ. Σιστόν, Ουμπίδες, Πορτίγια κλπ) στους οποίους έχουν επιδικαστεί ποσά με αμετάκλητες αποφάσεις και τα οποία οφείλει η παλιά ΠΑΕ, προκειμένου να αναπνεύσουν οικονομικά. Η βασική αιτιολογία είναι τα μεγάλα προβλήματα και η έλλειψη εσόδων, που προκάλεσε το διάστημα της πανδημίας, κατά το οποίο δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το γεγονός της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα, μετά την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων.

Σε αυτό το ενδεχόμενο ευελπιστούν ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα προχωρήσει στην άρση του ban και θα επιτρέψει στον Αρη να φτιάξει πλάνο βιωσιμότητας, ώστε τους επόμενους μήνες να αρχίσει να πληρώνει τις παλιές... αμαρτίες, για τις οποίες δεν ευθύνεται η υπάρχουσα διοίκηση, αφού πρώτα έχει φτάσει σε διακανονισμό με τους “πρώην”.

Ουσιαστικά, με τον παραπάνω τρόπο δέχονται να επωμιστούν τα οφειλόμενα προηγούμενων διοικήσεων (κάτι που θα ικανοποιήσει και τη FIFA), αρκεί να δείξει επιείκεια και η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αντιλαμβανόμενη τις αντικειμενικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.