Παγκόσμιο Τεχνική Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων: Αλλα τρία χρυσά και ένα χάλκινο

Metrosport Team18 Ιουνίου 2021

Σαρώνουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνική Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων και μας κάνουν περήφανους στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Τα τρομερά παιδιά της ελληνικής αποστολής έκαναν καταπληκτική εμφάνιση στους τελικούς της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης, την Πέμπτη (17/6) το βράδυ, κατακτώντας άλλα τρία χρυσά μετάλλια, αλλά και ένα χάλκινο και φυσικά πολλά καλά πλασαρίσματα σε τελικούς. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 9 μετάλλια συνολικά και βρίσκεται στην 3η θέση στον κόσμο στον πίνακα μεταλλίων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων για άλλη μια φορά ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, που ανέβηκε δύο φορές στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Αρχικά στον τελικό των 50 μ. επιφανείας Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 16.09. Στο ίδιο αγώνισμα και στον τελικό, ο Βασίλης Χατζηδάκης πήρε την 4η θέση με 16.56.

Αλλά και στα 400 μ. υποβρύχιο Εφήβων, πρώτος και καλύτερος με χρυσό μετάλλιο ήταν ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με 2:59.07. Αυτό ήταν όχι μόνο το δεύτερο αποψινό χρυσό του μετάλλιο, αλλά και το τρίτο συνολικά, μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Ευστράτιος Ηλιάκης κατέκτησε στον τελικό την 4η θέση με επίδοση 3:03.69.

Όμως και αμέσως μετά τον τελικό των 400 μ. υποβρύχιο Νεανίδων ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, καθώς η Χριστίνα – Ιωάννα Σκυλουράκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 3:10.90. Αυτό το χρυσό μετάλλιο της Σκυλουράκη είναι το πρώτο μετά από 11 χρόνια στην ιστορία της διοργάνωσης για Νεάνιδα Ελληνίδα αθλήτρια (το προηγούμενο ήταν της Μυρτώς Αποστολίδου στα 100 μ. υποβρύχιο από το 2010).

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. επιφανείας Νεανίδων, η Εθνική ομάδα αποτελούμενη από τις Φωτεινή Κούρτη, Δανάη Μητακίδη, Ευσταθία Λάμπρου, Χριστίνα – Ιωάννα Σκυλουράκη, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 6:30.18.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.