Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Γκούσιν - Καρύδη στα πρωινά προκριματικά, τελικός για Φραντζεσκάκη

Παναγιώτα Χαλκιά16 Ιουλίου 2022

Με δύο ελληνικές συμμετοχές σε προκριματικούς και μια σε τελικό συνεχίζεται το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Γιουτζίν του Όρεγκον. 

Η Τατιάνα Γκούσιν και η Σπυριδούλα Καρύδη αναμένεται να αρχίσουν τις προσπάθειες τους σε ύψος και τριπλούν αντίστοιχα, με στόχο να ξεπεράσουν τις φετινές τους επιδόσεις. 

Πρώτη στη μάχη ρίχνεται η Καρύδη με στόχο να προσεγγίσει άλματα πάνω από τα 14,00 μέτρα. Το έργο της θα είναι δύσκολο αφού το όριο πρόκρισης που έθεσαν οι διοργανωτές είναι 14,40 μ., αλλά  δεν αποκλείεται η πρόκριση να κλείσει χαμηλότερα, κάτι που συνέβη πολλές φορές κατά το παρελθόν.Η αθλήτρια θα προσπαθήσει να σημειώσει άλματα κοντά στο ατομικό της 14,19 μέτρα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους Μεσογειακούς Αγώνες έρχεται η Γκούσιν, η οποία συμμετέχει στο δεύτερο Παγκόσμιο της καριέρας της και έχει θέσει ως στόχο άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Η Γκούσιν στο Οράν ξεπέρασε το 1,90 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση της των τελευταίων ετών, ωστόσο το αποτέλεσμα στον αγώνα της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του ποδιού της. Η Γκουσιν ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, που επιβαρύνονται από τις πολλές προσπάθειες στη διάρκεια του αγώνα. Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στα 1,95 μέτρα.

Τη δική του μάχη αναμένεται να δώσει στον τελικό των ανδρών στη σφυροβολία ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Ο Έλληνας αθλητής με βολή στα 76,03μ. στην πρώτη του προσπάθεια κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και 10η στο σύνολο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας:

20.30 Τριπλούν (Γ) Προκριματικός Καρύδη – όριο πρόκρισης 14,40 μ.

21.10 Ύψος (Γ) Προκριματικός Γκούσιν – όριο πρόκρισης 1,95 μ.

22.00 Σφυροβολία (Α) Τελικός

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.