Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Ένατος ο Φραντζεσκάκης, εκτός τελικού Καρύδη-Γκούσιν

Παναγιώτα Χαλκιά16 Ιουλίου 2022

Ένατος τερμάτισε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ ενώ οι Τατιάνα Γκούσιν και Σπυριδούλα Καρύδη δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό σε ύψος και τριπλούν αντίστοιχα. 

Στην ένατη θέση τερμάτισε στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με βολή στα 77.04μ. Ο Έλληνας αθλητής έκανε μια εξαιρετική πρώτη βολή αλλά δεν συνέχισε ανάλογα στις επόμενες καθώς η δεύτερη ήταν στα 74.34μ και η τρίτη 65.76μ.. Εκτέλεσε και τις έξι βολές, καθώς από λάθος των διοργανωτές δεν μετρήθηκε σωστά η τρίτη του προσπάθεια και προκειμένου να μην αδικηθεί του έδωσαν το δικαίωμα να κάνει όλες τις βολές.

Η Σπυριδούλα Καρύδη αγωνίστηκε στον προκριματικό του τριπλούν. Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έκανε καλύτερο άλμα στα 13,63 μ. στη δεύτερη της προσπάθεια και κατέλαβε την 24η θέση. Η αθλήτρια είχε ακόμη άλμα στα 13,55 μ. και 13,28 μ.

Το όριο των 14,40 μ. πέτυχαν πέντε αθλήτριες, ανάμεσα τους και η κορυφαία φέτος βάσει επίδοσης, Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) με 14,72 μέτρα.

Παρά την ικανοποιητική της εμφάνιση, η Τατιάνα Γκούσιν δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ύψους. Η Ελληνίδα αθλήτρια ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ καθώς ξεπέρασε τα 1.90μ αλλά έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 1.93μ και τερμάτισε 13η συνολικά στα δύο γκρουπ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.