Παγκόσμιο Κύπελλο: Τρίτη η Κροατία, νίκησε με 2-1 το Μαρόκο

Παναγιώτα Χαλκιά17 Δεκεμβρίου 2022

Η Κροατία κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ επικρατώντας με 2-1 του Μαρόκου στον μικρό τελικό.

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση στο παιχνίδι καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από συνεργασία σε φάουλ από τον άξονα, γέμισμα και κεφαλιά προς τα πίσω του Πέρισιτς, ο Γκβάρντιολ έστειλε με κεφαλιά ψαράκι την μπάλα στη γωνία του Μπόνο δίνοντας το προβάδισμα στην Κροατία. Η χαρά των παικτών του Ντάλις δεν κράτησε πολύ αφού δύο λεπτά αργότερα το Μαρόκο ισοφάρισε μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζιγές και κεφαλιά προς τα πίσω, ο Νταρί πήρε την μπάλα και την έστειλε από κοντά στα δίχτυα των Κροατών.


Οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν να παραβιάζουν και δεύτερη φορά την εστία του Μπόνο. Στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Κροάτες μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ όταν ο Λιβάγια έδωσε από αριστερά στον Όρσιτς και εκείνος με το δεξί έκανε μια υπέροχη φαλτσαριστή λόμπα από την απέναντι πλευρά και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα του Μπόνο, που την άγγιξε αλλά δεν κατάφερε να σώσει την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος, η Κροατία μπήκε δυνατά και απείλησε στο 53’ με τον Μάγιερ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μπόνο από δύσκολη γωνία, έκανε το γύρισμα αλλά η άμυνα του Μαρόκου απομάκρυνε. Τέσσερα λεπτά αργότερα Κράμαριτς και Λιβάγια συνεργάστηκαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο πρώτος στάθηκε άτυχος καθώς στο 59ο λεπτό τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να κάνει σέντρα και αποχώρησε με δάκρυα. 

Το Μαρόκο πίεζε για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την κροατική εστία. Στο 76’ ο Εν Νεσιρί είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-2 αλλά ο Λιβάκοβιτς είπε «όχι» σε τετ α τετ. Στο 88΄η Κροατία θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά ο Κόβασιτς έστειλε την μπάλα άουτ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Κροατία κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Όρσιτς (90+5' Γιάκιτς), Μάγερ (66' Πάσαλιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (61' Βλάσιτς)

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64' Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (68' Αμαλάχ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπιρί (46' Σαΐρ), Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56' Ουναχί), Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (64' Ζαρουρί)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.