Παγκόσμιο Κύπελλο: Το «εξπρές» και το ιστορικό ραντεβού της Ουαλίας 64 χρόνια μετά

Χρύσανθος Δοβλέτογλου21 Νοεμβρίου 2022

Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν έχει σταματήσει να γράφει ιστορία μετά την αποχώρησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης. Το απέδειξε ξανά, με το μεγάλο γκολ που σημείωσε για λογαριασμό της Λος Άντζελες στον τελικό του MLS, μετά τον οποίο παραδέχθηκε ότι ακόμη προσπαθεί να λύσει τα σωματικά προβλήματα για να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το «ουαλικό εξπρές», όπως χαρακτηρίζεται, έπιασε για ακόμη μια φορά σπουδαία απόδοση σε έναν τελικό, καθώς σκόραρε με κεφαλιά στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης το γκολ που επέτρεψε στην ομάδα του να ισοφαρίσει με 3-3 και, τελικά, να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στη διαδικασία των πέναλτι.

Παραδέχθηκε ότι δεν είναι 100% έτοιμος

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο αριστερό του πόδι, ο έμπειρος εξτρέμ δεν είχε αγωνιστεί από τις 2 Οκτωβρίου. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ δεν ήταν καν στον πάγκο και στον επόμενο ήταν, αλλά δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Στον τελικό κόντρα στη Φιλαδέλφεια Ουνιόν, ο Μπέιλ έκανε ζέσταμα από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μπήκε στην αρχή της παράτασης.

Είχε αναγνωρίσει ότι δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της η εθνική Ουαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, σήμερα 21 Νοεμβρίου, ημερομηνία ορόσημο για μια χώρα που είχε παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το μακρινό 1958. «Αισθάνομαι όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός», είπε ο Μπέιλ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Είχα μερικές ατυχίες. Ήταν δύσκολο ψυχολογικά γιατί πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο.» «Αυτό το Σάββατο ένιωσα αρκετά καλά για να μπω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα και χαίρομαι που κατακτήσαμε αυτό το τρόπαιο.»

Ο Μπέιλ είπε ότι είχε συμφωνήσει με τον προπονητή του, Στιβ Τσερουντόλο, ότι θα ήταν έτοιμος να παίξει «20-30 λεπτά» αν χρειαστεί. «Προς το παρόν, δεν είμαι 100%. Ακόμα αναρρώνω», σημείωσε και τόνισε: «Έχω κάποια μικρά προβλήματα, όπως οι περισσότεροι παίκτες. Αλλά μπόρεσα να μπω στα τελευταία 20-30 λεπτά και να δώσω ό,τι μπορούσα και πέτυχα ένα γκολ, γι' αυτό είμαι εδώ».

Ο άνθρωπος των σημαντικών γκολ

Ο Μπέιλ διεύρυνε με αυτό το τέρμα την λίστα του με καθοριστικά γκολ σε τελικούς. Ο Ουαλός είχε σκοράρει σε τρεις τελικούς Champions League πανηγυρίζοντας τον τίτλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις σε τελικούς και φαίνεται ότι έχω το χάρισμα να το κάνω», υπογράμμισε. Μετά από αρκετά χρόνια με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, ο Μπέιλ επέλεξε να ενταχθεί στην Λος Άντζελες για να γνωρίσει τη ζωή και το πρωτάθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για να φορμαριστεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, ξεκίνησε μόνο σε δύο από τα 13 παιχνίδια, σημειώνοντας τρία γκολ, και αναγνώρισε ότι η προσαρμογή του στο MLS ήταν δύσκολη. «Προφανώς, ήταν δύσκολο καθώς μπήκα χωρίς προετοιμασία. Προσπάθησα να παραμείνω σε φόρμα, προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορούσα εντός και εκτός γηπέδου. Και αξίζει τον κόπο όταν ζεις τέτοιες στιγμές. Το πιο σημαντικό ήταν να πετύχουμε τον στόχο της νίκης στον τελικό του MLS και το κάναμε», συνόψισε. 

Πλέον, η εθνική Ουαλίας ετοιμάζεται για την συμμετοχή της σε Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια και η ποδοσφαιρική οντότητα που ονομάζεται Γκάρεθ Μπέιλ, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει από το ιστορικό αυτό ραντεβού της χώρας του, παρά τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει. Ο στόχος του είναι διπλός. Αφενός να οδηγήσει την Ουαλία σε διάκριση και αφετέρου ο ίδιος να συνεχίσει να γράφει ιστορία...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.