Παγκόσμιο Κύπελλο: Στους «8» η Ολλανδία

Παναγιώτα Χαλκιά03 Δεκεμβρίου 2022

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ πήρε η Ολλανδία επικρατώντας με 3-1 των ΗΠΑ. 

Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό όταν ο Χάκπο από τον αύξονα τροφοδότησε τον Ντάμφρις στα δεξιά, εκείνος γύρισε στον Ντεπάι, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0.  Οι «Οράνιε» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πριν οι δυο ομάδες πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντούμφρις γύρισε την μπάλα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι και ο Μπλιντ πλάσαρε για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο και να γίνουν απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία. Κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 76ο λεπτό, όταν και ο Πούλισικ γύρισε από τα δεξιά, ο Ράιτ προσπάθησε να πρασάρει αλλά η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, οι Ολλανδοί πήραν προβάδισμα ξανά δύο τερμάτων πέντε λεπτά αργότερα με πλασέ στην κίνηση του Ντούφρις. 

Το σκορ έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι παίκτες του Φαν Χάαλ πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία:  Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ (93’ Ντε Λιχτ), Ντούμφρις, Ντε Ρουν (46’ Μπέργκβαϊν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (46’ Κούπμαϊνερς), Χάκπο (93’ Βέγκχορστ), Ντεπάι (82’ Σίμονς).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (75’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον (92’ Μόρις), Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (67’ Ράιτ), Γουέα (67’ Άαρονσον), Πούλισικ, Φερέιρα (46’ Ρέινα).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.