Παγκόσμιο Κύπελλο: Στα προημιτελικά η Γαλλία με φανταστικό Εμπαπέ

Παναγιώτα Χαλκιά04 Δεκεμβρίου 2022

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ πήρε η Γαλλία επικρατώντας της Πολωνίας με 3-1.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά βρήκαν μπροστά τους μια Πολωνία που είχε κλείσει καλά τους χώρους και δυσκόλευε την ανάπτυξη τους. Στο 11ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Μπερεζίνσκι έβγαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Η Πολωνία έβγαινε στην αντεπίθεση όταν της δινόταν η ευκαιρία υπενθυμίζοντας στους Γάλλους ότι παραμένει επικίνδυνη.

 Στο 29΄οι Γάλλοι κέρδισαν την μπάλα, βρήκαν ανοιχτό γήπεδο μπροστά τους, ο Γκριεζμάν τροφοδότησε τον Ντεμπελέ και εκείνος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η προβολή του Ζιρού κατέληξε άουτ. 

Ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Εμπαπέ έβγαλε κάθετη πάσα στον Ζιρού, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ένα υπέροχο πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Σέσνι και έκανε το 1-0. Με αυτό το γκολ ο Γάλλος επιθετικός έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος με 52 γκολ.


Οι Πολωνοί ανοίχτηκαν αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο δίνοντας στους Γάλλους, που έψαχναν το δεύτερο γκολ, χώρο. Στο 75ο λεπτό  οι Γάλλοι έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα στην κόντρα, ο Ντεμπελέ τροφοδότησε με διαγώνια πάσα τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος εκτέλεσε τον Σέσνι. Ο Γάλλος διπλασίασε τα τέρματα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και εξαπέλυσε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο παράθυρο της εστίας του Σέζνι. Η Πολωνία κατάφερε να μειώσει στο φινάλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί (66' Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (76' Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (76' Τουράμ)

Πολωνία: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι, Φρανκόβσκι, Σιμάνσκι (64' Μίλικ), Κριχόβιακ (71' Μπιέλικ), Ζιελίνσκι, Καμίνσκι (71' Ζαλέβσκι), Λεβαντόβσκι



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.