Παγκόσμιο Κύπελλο: Στα προημιτελικά η Αργεντινή που τρόμαξε στο φινάλε

Παναγιώτα Χαλκιά03 Δεκεμβρίου 2022

Το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ πήρε η Αργεντινή επικρατώντας με 2-1 της Αυστραλίας. Σημαντική ημέρα για τον Μέσι που ξεπέρασε τον Μαραντόνα. 

Οι Αργεντίνοι μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Οι Αυστραλοί ήταν τόσο καλά οργανωμένοι, όμως και μοναδική φορά που πάτησαν περιοχή οι αντίπαλοι κατάφεραν να στείλουν και την μπάλα στα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 35ο λεπτό του παιχνιδιού ο Γκόμες έβγαλε κάθετη στον Οταμέντι, που έκανε κοντρόλ και πάσαρε στον Μέσι, ο οποίος πλάσαρε κάνοντας το 1-0.

Το τέρμα αυτό ήταν σημαντικό για τον Αργεντίνο αφού έσπασε την κατάρα που τον ήθελε να μην σκοράρει σε νοκ άουτ παιχνίδια με το εθνόσημο και ξεπέρασε τους Μαραντόνα και Στάμπιλε (οχτώ γκολ) αφού ήταν το ένατο σε Μουντιάλ.

Πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Αργεντινή βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Χουλιάν Αλβάρες.  Ο νεαρός άσος έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. 

Οι Αυστραλοί προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και στο 77ο κατάφεραν να μειώσουν το σκορ όταν ο Γκούντγουιν έπιασε ένα βολέ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Ταγλιαφίκο, άλλαξε κατεύθυνση και βρέθηκε στα δίχτυα. 

Η Αυστραλία προσπάθησε και έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατήρι. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι και τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και έδωσε στην παρέα του Μέσι το εισιτήριο για τους «8».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα (80' Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72' Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80' Παλάσιος), Γκόμες (50' Λι. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (72' Λα. Μαρτίνες)

Αυστραλία: Ράιαν, Ντέγκενεκ (72' Κάρατσιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (72' Κουόλ), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58' Χρούστιτς), Μακγκρί (58' Γκούντγουιν), Ντιουκ (72' Μακλάρεν)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.