Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Ζιρού έστειλε τη Γαλλία στα ημιτελικά

Παναγιώτα Χαλκιά10 Δεκεμβρίου 2022

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ πήρε η Γαλλία επικρατώντας με 2-1 της Αγγλίας. Ο Ζιρού έδωσε και πάλι τη λύση στους Γάλλους ενώ ο Γιορίς φώναξε παρών όταν χρειάστηκε. Μοιραίος για την Αγγλία ο Κέιν.

H Γαλλία ήταν πιο επικίνδυνη και προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ευτύχησε να προηγηθεί χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 22ο λεπτό ο Τσουαμενί έπιασε ένα δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ γράφοντας το 1-0. 

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα της και προσπαθούσε να κλέψει και να βγει στην αντεπίθεση. Μετά το γκολ των Γάλλων, ο Χάρι Κέιν κινήθηκε πιο αποφασιστικά και έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση. Μάλιστα, θα μπορούσε να κερδίσει και πέναλτι αλλά ο διαιτητής και το VAR έκριναν ότι δεν υπάρχει παράβαση. 

Η Αγγλία μπήκε στο β΄ημίχρονο με μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσει και να απειλήσει την εστία του Γιορίς. Στο 48΄ο Μπέλιγχαμ εκανε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τσουαμενί ανέτρεψε τον Σάκα εντός περιοχής και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Χάρι Κέιν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-1.

Οι Άγγλοι συνέχιζαν να πιέσουν και στο 70΄απείλησαν με τον Μαγκουάιρ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 77ο λεπτό ήταν η σειρά των Γάλλων να φτάσουν κοντά στο γκολ αλλά ο Πίκφορντ δεν επέτρεψε στον Ζιρού να παραβιάσει την εστία του. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Γάλλος επιθετικός κατάφερε να κερδίσει τον Άγγλο τερματοφύλακα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκριεζμάν κάνοντας το 1-2. Στο 84΄η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν κέρδισε και δεύτερο πέναλτι αλλά ο Χάρι Κέιν ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα.

Οι Άγγλοι έψαξαν να βρουν ένα δεύτερο τέρμα αλλά ο Γιορίς ήταν σε ετοιμότητα σε κάθε τους προσπάθεια. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Γαλλία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (79' Μάουντ), Ράις, Μπέλιγχαμ, Σακά (79' Στέρλινγκ), Κέιν, Φόντεν (85' Ράσφορντ)

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (79' Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.