Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο τελικός της παρηγοριάς...

Γιώργος Μάντζιος17 Δεκεμβρίου 2022

Κάπως έτσι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο μικρός τελικός του Μουντιάλ, που απλά χαρίζει την τιμητική 3η θέση, στην ομάδα που θα τον κερδίσει. Το Μαρόκο φτάνει για πρώτη φορά σε ημιτελικά, άρα είναι και η πρώτη φορά που παίζει σε μικρό τελικό, ενώ η Κροατία πήρε την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1998.
Τότε, έχοντας αποκλειστεί από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Γαλλία στα ημιτελικά, έπαιξε με την Ολλανδία στον μικρό τελικό και την κέρδισε με σκορ 2-1 (Προσινέτσκι και Σούκερ σκόραραν για τους Κροάτες και ο Ζέντεν για τους «οράνιε»). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων, με το μεταξύ τους παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 0-0.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, δεν μπόρεσε για 2η συνεχόμενη διοργάνωση να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, χάνοντας δίκαια 3-0 από μία ψυχωμένη Αργεντινή. Πάντως και μόνο που έφτασε μέχρι την τετράδα, δείχνει πως έχει μεγαλώσει ως χώρα και δικαίως συγκαταλέγεται στις υπολογίσιμες δυνάμεις της Ευρώπης και όχι μόνο. O Ντάλιτς δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι η 3η θέση. Ωστόσο δεν έχει γίνει ξεκάθαρο για το αν χρησιμοποιήσει βασικούς ή προβεί σε κάποιες αλλαγές.

Πάντως πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο δεξιός μπακ Γιουράνοβιτς, ενώ δεν θα ρισκάρει και ο μέσος Μπρόζοβιτς. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως 8 παίκτες από τους 26 του ρόστερ, δεν αγωνίστηκαν καθόλου στα γήπεδα του Κατάρ. Πρόκειται για τους γκολκίπερ Ίβουσιτς, Γκρμπιτς, τους αμυντικούς Στάνισιτς, Βίντα, Έρλιτς, Σούταλο και τους μέσους Γιάκιτς, Σούσιτς.

Από την άλλη το Μαρόκο έκανε πραγματικά κατάθεση ψυχής. Έδωσε ότι είχε και δεν είχε στον ημιτελικό με τη Γαλλία, όμως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και η εμπειρία των αντιπάλων, έφεραν την ήττα με σκορ 2-0. Στην ιστορία πάντως μένει πως είναι η πρώτη αφρικανική χώρα που φτάνει σε τετράδα Μουντιάλ. Δυνατό ήταν και το χειροκρότημα από την εξέδρα, με τους οπαδούς να δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σήμερα.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο στόπερ Αγκέρντ έχασε τον ημιτελικό λόγω τραυματισμού και δίνεται αμφίβολος. Ο αρχηγός – στόπερ Σαΐς μπήκε στο ματς αν και με ενοχλήσεις, άντεξε περίπου ένα 20λεπτο και αποχώρησε. Προπονήθηκε πάντως χθες πολύ χαλαρά (τρέξιμο) και δίνεται επίσης αμφίβολος. Από την άλλη, εξέτισε την ποινή του ο φορ Σεντίρα, ενώ Ταγκναουτί (γκολκίπερ), Τσάιρ (μέσος), Ελ Κανούς (μέσος), Ζαρουρί (φορ) είναι οι παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου στην διοργάνωση.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Γκβάρντιολ, Βίντα, Σόσα – Μάγερ, Κόβατσιτς, Μόντριτς – Μπρέκαλο, Κράματις, Πέρισιτς

ΜΑΡΟΚΟ (4-1-4-1): Μπόνο – Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Νταρί, Αλάχ – Άμραμπατ – Ζίγες, Ουναχί, Αμαλά, Μπουφάλ – Εν Νεσίρι

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.