Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Γαλλία προκρίθηκε στον τελικό!

Παναγιώτα Χαλκιά14 Δεκεμβρίου 2022

Το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό πήρε η Γαλλία επικρατώντας με 2-0 του μαχητικού Μαρόκου στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ. 

Ιδανική εκκίνηση για τη Γαλλία, η οποία πήρε το προβάδισμα μόλις στο πέμπτο λεπτό. Ο Γκριεζμάν πήρε την μπάλα από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, γύρισε τον Εμπαπέ που επιχείρησε δύο σουτ χωρίς αποτέλεσμα αλλά η μπάλα κατέληξε στον Τεό Ερναντέζ που με γυριστό σουτ κέρδισε τον Μπονού και έκανε το 1-0. 

Οι Γάλλοι θα μπορούσαν να βρουν και ένα ακόμη τέρμα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Το Μαρόκο προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και πλησίασε πολύ κοντά αλλά η μπάλα στο ψαλιδάκι του Γιαμίκ βρήκε στο δοκάρι. 

Στο δεύτερο μέρος, το Μαρόκο αύξησε την πίεση του και άσκησε πίεση στην άμυνα των Γάλλων. Προσπάθησε να απειλήσει την εστία της Γαλλίας αλλα η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι ή δεν γινόταν οι σωστές επιλογές στην τελική πάσα. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έφτασε και σε δεύτερο τέρμα 10 λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Εμπαπέ ελίχτηκε ωραία μέσα στην περιοχή του Μαρόκου και έκανε το σουτ έχοντας πέντε παίκτες να τον περικυκλώνουν. Ο Μουανί ακολούθησε την πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ, στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα κέρδισε τον Μπόνο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.