Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Κροατία προκρίθηκε στα πέναλτι με ήρωα τον Λιβάκοβιτς

Πέτρος Χαριζακλής05 Δεκεμβρίου 2022

Σε ένα παιχνίδι που διήρκησε πάνω από 120 λεπτά και «έσπασαν» καρδιές, η Κροατία προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα πέναλτι. Ο Λιβάκοβιτς ήταν ο μεγάλος ήρωας των τυπικά φιλοξενούμενων, καθώς έπιασε τρία πέναλτι.

Το παιχνίδι δεν είχε μία ομάδα που να ξεχωρίζει, η Ιαπωνία βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος, η Κροατία ισοφάρισε στο δεύτερο αλλά στην παράταση οι Ασιάτες ήταν καλύτεροι χωρίς να μπορούν να σκοράρουν ξανά. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, με νικητές τους Κροάτες.

Η Ιαπωνία λίγο πριν το ημίχρονο βρέθηκε μπροστά στο σκορ κόντρα στην Κροατία. Ηταν το 43ο λεπτό, όταν ο Ντόαν εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα, στη συνέχεια έκανε τη σέντρα και η μπάλα κατέληξε μέσα στην περιοχή και μετά από κόντρες, ο Μαέντα με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Αποφασισμένη να φέρει το ματς στα ίσια μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία, ισοφαρίζοντας πολύ νωρίς στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία μετά το 1-0.

Στο 56ο λεπτό ο Λόβρεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέρισιτς πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τους Κροάτες.


Στην παράταση η Ιαπωνία ήταν ανώτερη και έψαξε περισσότερο το γκολ, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 105’. Ο Μιτόμα επιχείρησε το δυνατό σουτ μετά από κούρσα που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, όμως ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Τελικά οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Οι Ιαπωνες αστόχησαν τρεις φορές με τους Μιναμίνο, Μιτόμα και Γιοσίντα, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούσει και τα τρία πέναλτι. Μόνο ο Ασάνο σκόραρε για τους Ασιάτες, ενώ για την ομάδα του Ντάλιτς βρήκαν δίχτυα οι Βλάσιτς, Μπρόζοβιτς και Πάσαλιτς, με τον Λιβάγια να χάνει το τρίτο πέναλτι αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.