Παγκόσμιο Κύπελλο: Ένταση μεταξύ Κεϊρόζ και δημοσιογράφου για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν

Στέφανος Αβραμίδης17 Νοεμβρίου 2022

Ένταση προκλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Εθνικής Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με δημοσιογράφο του Sky Sports με αφορμή τα δικαιώματα των γυναικών στην ασιατική χώρα.

Ο ρεπόρτερ ρώτησε τον Πορτογάλο τεχνικό εάν είναι χαρούμενος που δουλεύει σε αυτή τη χώρα που καταπιέζει τα δικαιώματα των γυναικών.

«Νιώθετε καλά που εκπροσωπείται μια χώρα σαν το Ιράν, που καταπιέζει τα δικαιώματα των γυναικών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Πόσα με πληρώνετε για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση; Πόσα με πληρώνεις; Μίλα με το αφεντικό σου και δώσε μου την απάντησή σου. Μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν λέω. Ρωτάω πόσα χρήματα να απαντήσω» απάντησε εκνευρισμένος ο 69χρονος προπονητής και αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου.

«Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν»

Νωρίτερα ο Κεϊρόζ είχε τονίσει ότι οι ποδοσφαιριστές του είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και ότι θα πρέπει να σκεφτούν το ποδόσφαιρο.

«Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν όπως θα έκαναν αν ήταν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εφόσον συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούν το παιχνίδι. Οι παίκτες έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και αυτό είναι να παλέψουν για να προκριθούν στον δεύτερο γύρο. Δεν θέλουν μόνο να είναι μέρος της ιστορίας αλλά και να γράψουν ιστορία. Αν φέρνουμε χαρά και ευχαρίστηση στον κόσμο, τότε έχουμε κάνει τη δουλειά μας ως ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα για εμένα ως προπονητής της εθνικής ομάδας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.