«Έκλεψε» τη νίκη στο τέλος η Ολλανδία, άξιζε κάτι καλύτερο η Σενεγάλη

Πέτρος Χαριζακλής21 Νοεμβρίου 2022

Με νίκη εκκίνησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Ολλανδία, με 2-0 επί της Σενεγάλης. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ προβλημάτισε με την εμφάνισή της και στην ουσία «έκλεψε» το τρίποντο με μόλις τρεις τελικές στην αντίπαλη εστία (η πρώτη στο 84') και δύο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Αντιθέτως, η αφρικανική ομάδα ήταν καλύτερη παρά την απουσία του Μανέ και άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Μοιραίος ο τερματοφύλακας Μεντί με δύο κακές αποφάσεις στα δύο γκολ των Ολλανδών.

Στο 20ο λεπτό ο Ντε Γιονγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για τους «οράνιε», όμως καθυστέρησε να πάρει την τελική του απόφαση.

Λίγο αργότερα ο Σαρ προσπάθησε να απειλήσει, όμως ο Φαν Ντάικ έβαλε το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Στο 66' ο Ντιά προσπάθησε να απειλήσει την κλειστή γωνία της Ολλανδίας, όμως ο Νόπερτ απέκρουσε.

Δέκα λεπτά αργότερα ο κίπερ της Ολλανδίας απέκρουσε σουτ του Γκουέιγ, ίσως στη μεγαλύτερη φάση της Σενεγάλης στο δεύτερο μέρος.

Τελικά στο 84' η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική στην εστία. Ο Ντε Γιονγκ έκανε ωραία σέντρα, ο Γκάκπο πήδηξε ψηλά και με ανάποδη κεφαλιά πρόλαβε τον Μεντί και έγραψε το 0-1. Τραγική η έξοδος από τον τερματοφύλακα της Σενεγάλης.

Στο 86' ο Πάπε Γκέιγ προσπάθησε να ισοφαρίσει με αριστερό δυνατό σουτ όμως ο κίπερ της Ολλανδίας είπε όχι στο σουτ του Σενεγαλέζου.

Η Ολλανδία πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 90'+9' καθώς μετά από ένα αδύναμο σουτ του Ντεπάι, ο Μεντί απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Κλάασεν με ωραίο σουτ «έγραψε» το 0-2.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.