Παγκόσμιο Κ20 Κάλι: Στον τελικό Τριανταφύλλου (επί κοντώ) και Φιλιππίδου (δισκοβολία), δεν τα κατάφερε η Ρέτσα

Πέτρος Χαριζακλής02 Αυγούστου 2022

Στον τελικό των αγωνισμάτων τους πέρασαν δύο Ελληνίδες αθλήτριες στο Κάλι της Κολομβίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 Ηλιάννα Τριανταφύλλο πέρασε στον τελικό του επί κοντώ, εκεί που δεν τα κατάφερε η Αναστασία Ρέτσα. Στον τελικό της δισκοβολίας πέρασε η Αρετή Φιλιππίδου.

Πιο συγκεκριμένα, η Τριανταφύλλου ήθελε 4,25μ που ήταν το όριο πρόκρισης αλλά ο πήχης δεν ανέβηκε τόσο ψηλά και πέρασαν οι 12 με τις καλύτερες επιδόσεις. Η νεαρή επικοντίστρια πέρασε τα 3,60μ με τη δεύτερη προσπάθεια, όπως και τα 3,80μ. Με την πρώτη πέρασε τα 3,95μ η Τριανταφύλλου και τελικά με 4,05μ με την τρίτη προσπάθεια πέρασε στον τελικό.

Η Αναστασία Ρέτσα ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 3,60μ, με την 3η τα 3,80μ και με την 2η τα 3,95μ. Δεν κατάφερε όμως να περάσει τα 4,05μ. και έμεινε εκτός τελικού.

Στη δισκοβολία η Αρετή Φιλιππίδου χρειαζόταν 52,50μ. όμως τελικά με 52,48μ. κατάφερε να κλείσει μια θέση για τον τελικό. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη φετινή της και έριξε μόνο άλλη μία φορά αφού η πρώτη ήταν αρκετή για να της χαρίσει την 2η καλύτερη επίδοση στον προκριματικό. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.