Παγκόσμιο Κ20 Κάλι: Στον ημιτελικό η Εμμανουηλίδου, προκρίθηκαν στον τελικό της σφυροβολίας Πολυχρονίου-Κορακίδης

Πέτρος Χαριζακλής02 Αυγούστου 2022

Τρεις προκρίσεις για τους Ελληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό των 100 μέτρων και προκρίθηκε για τον ημιτελικό του αγωνίσματος (Πέμπτη 4/8 12.05). Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έτρεξε στην όγδοη διαδρομή της πέμπτης από τις 7 προκριματικές σειρές και τερμάτισε σε 11.55 παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τον ημιτελικό αφού προκρίνονται οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τρεις με τον καλύτερο χρόνο. Η Εμμανουηλίδου είχε αγωνιστεί και στο προηγούμενο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι στον ημιτελικό των 200μ όπου κατέλαβε την 10η θέση ενώ ήταν έκτη το 2021 στα 100μ στο Ευρωπαϊκό Κ20 στο Ταλίν.

Θυμηθείτε τη συνέντευξη της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου στο Metrosport.gr

Με 73.16μ. στην πρώτη προσπάθεια στο 1ο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας ο Νίκος Πολυχρονίου εξασφάλισε την πρόκρισή του για τον τελικό του αγωνίσματος, ως 9ος μέσα στους καλύτερους 12 των προκριματικών. Ο πρωταθλητής μας που γυμνάζεται με τον Χρήστο Πολυχρονίου είχε άκυρη την δεύτερη βολή και στην τρίτη πέτυχε 71.77μ. 

Στο 2ο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας ο Γιάννης Κορακίδης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό. Ο πρωταθλητής μας με 75.07μ. στη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε αυτό που έψαχνε αρχικά, δηλαδή να βρεθεί στον τελικό, περνώντας το όριο των 73,50μ. Στην πρώτη προσπάθεια είχε κάνει 69.39μ. ενώ δεν χρειάστηκε να κάνει και τρίτη προσπάθεια. Μάλιστα το 75,07μ. ήταν η δεύτερη καλύτερη προσπάθεια των προκριματικών ανάμεσα σε 23 αθλητές.

Οι δύο αθλητές της σφυροβολίας θα αγωνιστούν τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/8) στον τελικό του αγωνίσματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.