Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2021

Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σήμερα 11 Δεκεμβρίου, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας απέναντί τους: Αφενός να θωρακίσουμε τα δικαιώματά τους και αφετέρου να τους παρέχουμε τις αρχές και τα αγαθά που θα τους εξασφαλίζουν μία ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία.
Δυστυχώς, όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνο.
Είναι καθήκον μας απέναντι σε κάθε παιδί που κακοποιείται, που δεν ζει με αξιοπρέπεια ή ασφάλεια, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής να ακούμε τη φωνή του και να του παρέχουμε προστασία. Για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να χαμογελούν και να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον.
Χρόνια Πολλά σε όλα τα παιδιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.