Παγκόσμια ανησυχία με το... Pornhub- Για αυτό τον λόγο δέχεται καταγγελίες

Metrosport Team19 Μαρτίου 2023

Το Pornhub άλλαξε εκ βάθρων τη ψυχαγωγία των ενηλίκων. Επέτρεψε στο ερωτικό περιεχόμενο να φτάσει σε τεράστια κοινά, μέσω του διαδικτύου και εξέλιξε την πορνογραφία σε βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων.

Στο βωμό των -τεράστιων- κερδών, διευκόλυνε τη σεξουαλική εμπορία και όσους αναρτούσαν περιεχόμενο που δεν είχε ενήλικες ή/και συναίνεση. Έκανε και αδύνατη τη διαγραφή των εγκλημάτων αυτών, που συγκέντρωναν εκατοντάδες χιλιάδες (έως εκατομμύρια) views.

Το National Center on Sexual Exploitation (NCOSE) έχει καταγγείλει πως οι ιδιοκτήτες του κολοσσού γνώριζαν πως επωφελούνται από το sex trafficking, το βιασμό, την κακοποίηση παιδιών και το revenge porn για χρόνια “πριν προσπαθήσουν να αλλάξουν τις πολιτικές τους”. Αυτό δεν έγινε αυτοβούλως.

Στο Money Shot: The Pornhub Story που θα βρεις στο Netflix, θα δεις τι είχε αποκαλύψει η έρευνα των New York Times -και οδήγησε στην αποκάλυψη όσων γίνονταν πολύ λάθος-, αλλά και όσα δεν έγραψε στο κείμενο με τίτλο “Τhe Children of Pornhub”, ο βραβευμένος με δυο Pulitzer, Nicholas Kristof -ο οποίος μιλάει στο ντοκιμαντέρ.

Ιστορικά, η πορνογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ύπαρξη Internet. Εννοώ πως όσο υπάρχει το διαδίκτυο, υπάρχει πορνογραφικό υλικό.

Ο πρώτος νόμος που προέκυψε ποτέ και αφορούσε το κυβερνοχώρο, είχε ως στόχο να ‘κλείσει’ την πρόσβαση αυτών των εικόνων προς το παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών.Αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Παρ’ όλα αυτά, το Section 230 του αμερικανικού νόμου, που απέκτησε ‘μιμητές’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία, εξακολουθεί να λειτουργεί ως ‘νομική ασπίδα’ στις πλατφόρμες που έγινα ‘πολιτιστικά και εμπορικά μεγαθήρια’.

Είναι αυτός που προστατεύει τους κολοσσούς από την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες. Χωρίς αυτόν, δεν θα υπήρχαν social media ή ό,τι άλλο γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε -κατά κόρον.

Προφανώς δεν θα υπήρχε και το Pornhub, που το 2020 ήταν η δέκατη ιστοσελίδα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, παγκοσμίως. Είχε 3.5 δισεκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα και 55.000.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα. Περισσότερους είχε μόνο το Facebook και το Google.

Aπό το Νοέμβριο του 2022 είναι στο Νο13 των sites με τους πιο πολλούς επισκέπτες. Είναι και στο Νο2 των sites που απευθύνονται σε ενήλικες -μετά το XVideos.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, μολονότι το 2020 ήταν στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου, μετά την αποκάλυψη πως οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας είχαν ως προτεραιότητα το κέρδος και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τον έλεγχο, με συνέπεια να γίνονται συνεργοί όσων ‘ανέβαζαν’ βίντεο παιδικής κακοποίησης και βιασμών. Με περισσότερους από έναν τρόπους.

Πηγή: news247.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.