Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μια ξενάγηση στα «δωμάτια» των 230 ευρώ στο χωριό των φιλάθλων στο Κατάρ (vid)

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2022

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Κυρίως γιατί θα διεξαχθεί χειμώνα, στη μέση της ποδοσφαιρικής σεζόν. Μετρώντας αντίστροφα, λοιπόν, για τη σέντρα της μεγαλύτερης διοργάνωσης του ποδοσφαίρου, έρχονται στην επιφάνεια όλο και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή.

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους χιλιάδες φιλάθλους που έχουν ήδη κλείσει εισιτήριο για τη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι αυτό της διαμονής. Βλέπετε το Κατάρ δεν είναι μεγάλη χώρα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να διαθέτει εξ αρχής καταλύματα για όλους τους επισκέπτες του ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι, αφού χρησιμοποίησε κρουαζιερόπλοια ως ξενοδοχεία, αποφάσισε να φτιάξει ένα Χωριό Φιλάθλων, όπου θα διαμένουν χιλιάδες άτομα μέσα σε κοντέινερ.

Η διαμονή στο Χωριό των Φιλάθλων του Μουντιάλ δεν θα είναι καθόλου οικονομική βέβαια, μιας και θα κοστίζει περίπου 230 ευρώ τη βραδιά. Για αυτά τα χρήματα ο φίλαθλος νοικιάζει ουσιαστικά ένα δωμάτιο μέσα στο κοντέινερ, με δύο κρεβάτια κι ένα μικρό μπάνιο.

Το εσωτερικό των δωματίων θυμίζει φοιτητική εστία, μόνο που σε αυτή εδώ την περίπτωση όποιος μείνει θα βρίσκεται σε ένα μεταλλικό κουτί κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου. Το μόνο καλό είναι ότι απέχει ελάχιστα από τον σταθμό του μετρό, επομένως οι φίλαθλοι μπορούν να αποχωρήσουν γρήγορα, μόλις αποκλειστεί η χώρα τους από τη διοργάνωση.

Για όποιον δεν θέλει να μείνει κλεισμένος στο δωμάτιο πάντως, υπάρχει ένας εξωτερικός χώρος με γιγαντοοθόνη και καθίσματα, προκειμένου να δει κάποιον αγώνα, καθώς και γηπεδάκι ποδοσφαίρου, τένις και γυμναστήριο. Αν και εδώ που τα λέμε η έρημος του Κατάρ δεν είναι και το ιδανικό μέρος για να γυμναστεί κάποιος.

Αυτό που δεν υπάρχει, όπως θα αντιλαμβάνεστε, είναι κάποιο μπαρ, αφού στο Κατάρ ειδικά για την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπάρχουν αυστηρά μέτρα όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή:www.insider.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.