Πάει για εξάποντο απάντηση στα εμπόδια

Metrosport Team27 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Κώστας Πετρωτός

Δεν έχει προηγούμενο η κακοδαιμονία που χτυπά σταθερά και αδιάλειπτα το τελευταίο διάστημα τον ΠΑΟΚ, ειδικά στο αμυντικό του κομμάτι. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Εκόνγκ για τον οποίο χθες υπήρξαν νεότερα, την θλάση του Μιχαηλίδη, τον τραυματισμό του Μπάμπα στην Λεωφόρο και την ίωση που ακόμη ταλαιπωρεί τον Κοτάρσκι, ήρθε χθες να επιβεβαιωθεί ότι δεν ήταν επιπόλαιο το εναέριο χτύπημα που δέχθηκε ο Γιόαν Σάστρε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα στο Αγρίνιο. 

Ο Ισπανός, από την στιγμή που δεν υπήρχε η δυνατότητα αλλαγής για τον ΠΑΟΚ, έμεινε ως το τέλος με μπαταρισμένα πλευρά, όμως, χθες, από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, φάνηκε ότι το πρόβλημα με τον Σάστρε είναι σοβαρό. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο σχετικό δελτίο τύπου «υπέστη κάταγμα στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού ημιθωράκιου και λόγω του σημείου του τραυματισμού, η κατάσταση του Ισπανού θα εκτιμάται καθημερινά».

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει λογικά στα δύο επόμενα ματς με Πανσερραϊκό και Λαμία τον Ισπανό, ενώ θα είναι απών και από το ματς στο Ζάγκρεμπ γιατί ούτως ή άλλως είναι εκτός λίστας. Στο μεταξύ, ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε επανέλεγχο, ο οποίος επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Ο Νιγηριανός έχει υποστεί θλάση 3ου βαθμού και σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραυματισμού του.

Ο Μπάμπα, εξάλλου, έβγαλε μέρος της προπόνησης στο πλαίσιο της επανένταξής του σε φουλ ρυθμούς μετά την διάσειση που είχε υποστεί στην Λεωφόρο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χάνει το ματς με τον Πανσερραϊκό αύριο.

Πιθανόν εκτός θα είναι και ο Κοτάρσκι που ακόμη ταλαιπωρείται από ίωση και όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργούν… συναγερμό στην άμυνα. Θυμίζουμε ότι από το ματς των Σερρών λείπουν και οι τιμωρημένοι Κουλιεράκης και Μεϊτέ και έτσι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί μόνο με δύο ετοιμοπόλεμους στόπερ, τον Κεντζιόρα και τον Νάσμπεργκ (θυμίζουμε ότι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας). Το θετικό της χθεσινής μέρας είναι ότι ο Τάισον προπονήθηκε κανονικά.

Το σύνθημα του Λουτσέσκου για τους τραυματισμού και το εξάποντο που θέλει ο ΠΑΟΚ

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ δεν θα λυγίσει μπροστά στα εμπόδια, αλλά θα προσπαθήσει να δείξει τις αντοχές του ως ομάδα. Είναι χαρακτηριστική για τη νοοτροπία που επικρατεί η ατάκα του Λουτσέσκου όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν μπορώ να κάθομαι να κλαίω για τους τραυματισμούς, πρέπει να βρούμε λύσεις, θα πρέπει να δούμε τι είναι διαθέσιμο για εμάς και από εκεί και πέρα να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση».

Θα ψάξει εκ των έσω να βρει τις λύσεις και η ομάδα να πετύχει τον άμεσο στόχο της που είναι η κατάκτηση των έξι βαθμών με Πανσερραϊκό και Πανιώνιο για να πάει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.