ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ας γράψουμε ιστορία»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2020

Η ιστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο ούτε βέβαια μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες πριν από έναν αγώνα, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς, ότι και στις τρεις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Μπενφίκα, υποχρεώθηκε σε ήττα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοίμασε ένα βίντεο με γκολ της ομάδας από τις προηγούμενες συναντήσεις με τους Πορτογάλους και με το σύνθημα: «Ας γράψουμε ιστορία»

Η ιστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα άρχισε να γράφεται το 1999 στο τότε Κύπελλο UEFA. Το πρώτο ματς είχε γίνει στην κατάμεστη Τούμπα και είχε δραματικό φινάλε.

Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με τον Ρονάλντο Γκιάρο που πέρασε στη συνέχεια από τον Άρη και ο ΠΑΟΚ απάντησε με φάουλ του Κώστα Φρατζέσκου που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, στο 89'. Το παιχνίδι όμως είχε ακόμη λίγο χρόνο και οι Πορτογάλοι τον αξιοποίησαν παίρνοντας τη νίκη με γκολ του Νούνο Γκόμες.

Ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει το σκορ της Τούμπας στο Ντα Λουζ αλλά λύγισε στα πέναλτι.

Τον Φεβρουάριο του 2014 για τους «32» του Europa League, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και πάλι στην Τούμπα αφού ηττήθηκε με 0-1 με γκολ του Λίμα στο 59'.

Στη ρεβάνς ο Δικέφαλος δέχτηκε τρία γκολ σε 10 λεπτά, από το 70 ως το 79 και ηττήθηκε με 3-0.

Για τα πλέι οφ της σεζόν 2018-19 στο Champions League, ο ΠΑΟΚ πήρε το 1-1 στην Πορτογαλία με το γκολ του Ουάρντα αλλά δεν τα κατάφερε για μία ακόμη φορά στην Τούμπα, παρότι προηγήθηκε στο 13' με τον Πρίγιοβιτς. Δέχτηκε τρία γκολ από το 20 ως το 39 και ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες του για πρόκριση, γνωρίζοντας την ήττα με 1-4.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στις τρεις φορές στις οποίες υποδέχτηκε τους Αετούς της Λισαβόνας, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει απόψε, προκειμένου να συνεχίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.