ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Βετεράνοι οφείλουν τιμές στην ιστορία…

Αρις Νικολάκης07 Ιουνίου 2022

«Έφυγε» σαν προχθές ο Μπάμπης Τσιλιγκιρίδης. Βαθιά ψυχή του ΠΑΟΚ! Με φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του στο Κύπελλο του 1974. Όταν «σκοτώθηκε» για να αποκρούσει πάνω στην γραμμή το πλασέ του Μιχάλη Κρητικόπουλου. Θα τα λένε και θα τα θυμούνται εκεί ψηλά οι δυο τους!

Ο εκ Ξάνθης ορμώμενος αμυντικός ήταν από τους λατρεμένους της ασπρόμαυρης κερκίδας. «Έφυγε» αράζοντας και χαζεύοντας - όπως του άρεσε - τον Θερμαϊκό. Εκεί τον βρήκε ο χάρος στο φτερό…

Πέρα όμως, από αυτήν τη σημερινή μας αναφορά - μνημόσυνο επαναθέτουμε ένα θέμα. Το έχουμε θέσει βέβαια, πολλές φορές. Επί του παρόντος πάντως, τζάμπα κόπο κάνουμε. Κι αυτό ίσως, επειδή απευθυνόμαστε η σε ώτα μη ακουόντων ή σε μη ευήκοα ώτα. Τον κάνουμε. Και θα τον κάνουμε τον κόπο.

Οφείλει λοιπόν, η ΠΑΕ τιμές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Μία από αυτές είναι οι θύμισες όσων (κι ουχί μόνον) φόρεσαν την φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος. Κι «έφυγαν» από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Οφείλει η ΠΑΕ μία αναφορά – μνημόσυνο σε όλους αυτούς, τουλάχιστον. Με μία μικρή αναδρομή στην πορεία τους στον ΠΑΟΚ. Για να θυμούνται οι παλιοί. Για να μαθαίνουν οι νέοι.

Αυτές οι αναφορές είναι λάδι στο καντήλι τους. Είναι οφειλέτρια περί τούτου η ΠΑΕ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οφειλέτης και μεγάλος μάλιστα, είναι συνάμα κι ο Σύνδεσμος Βετεράνων. Είναι μια υποχρέωση στην οποία δεν ανταποκρίνονται. Κι είναι τόσο απλή.

Δε τιμάται έτσι μόνον η ιστορία του ΠΑΟΚ. Διδάσκεται. Με αυτές τις αναφορές για όσους «έφυγαν» και με άλλες για όσα υπέγραψαν κι εκείνοι κι αυτοί οι οποίοι – δόξα τω Θεώ μένουν – μεταλαμπαδεύονται οι ιστορικές μνήμες.

Κι όπως έχουμε πολλάκις προτείνει, θα μπορούσαν ΠΑΕ και Σύνδεσμος Βετεράνων σε συνεργασία, να κάνουν κι ένα ετήσιο μνημόσυνο για όλους αυτούς(κι ουχί μόνον) οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα με τον «δικέφαλο». Εάν δε, μάς ρωτούσαν πότε και που; Θα λέγαμε Απρίλιο μήνα και στην Αγία Βαρβάρα…

Δράξαμε την ευκαιρία με την αναφορά – μνημόσυνο στον Ξανθιώτη λεβέντη, τον Μπάμπη Τσιλιγκιρίδη, για να επαναθέσουμε ένα πολλάκις τεθέν θέμα. Και πού είστε; Σε κωφών την πόρτα… Δε θα πάρουμε την πόρτα και θα φύγουμε! Θα συνεχίσουμε, να θέτουμε το θέμα μέχρι να βρεθούν ευήκοα ώτα. Για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Μέχρι δε, την απόδοση αυτής της οφειλόμενης τιμής θα θεωρούμε και την ΠΑΕ οφειλέτρια και τον Σύνδεσμο Βετεράνων οφειλέτη.

Κυρίως όμως - κι επιμένουμε σε τούτο – ζητούνται όλα αυτά για να μαθαίνουν οι νέοι. Και να θυμούνται οι παλιοί.

Ζητούνται πολλά;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.