Ουτοπία η έναρξη των πλέι οφ στις 16 Μαϊου

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Μαρτίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Ας το επαναλάβουμε. Δεν νομίζω ότι βλάπτει. Αντίθετα, καλό κάνει. Είμαστε ακόμη εντός των προβλέψεων και των υπολογισμών των γιατρών για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Για την ώρα, δεν έχουμε την τάση να γίνουμε Ιταλία και Ισπανία. Ομως, όπως κάθε μέρα μας λένε οι επιστήμονες και τονίζουμε κι εμείς, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Ισα-ίσα. Πρέπει να πάρουμε κουράγιο, να οπλιστούμε με ακόμη περισσότερη υπομονή και να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με συνέπεια τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής.

Εκείνο που δεν πρέπει ούτε για ένα δευτερόλεπτο να μας διαφεύγει είναι το τι γίνεται σε άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί στην Ελλάδα. Δεν θα το αντέξει το ΕΣΥ, δεν θα το αντέξει όμως και η συνείδησή μας. Γι' αυτό είμαστε όλοι εδώ, Για να παλέψουμε με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης ώστε να μη συμβεί.

Το ζητούμενο είναι να σπρώξουμε όσο μπορούμε πιο πίσω την εξάπλωση του φονικού ιού, ποντάροντας στην ανοσία που σιγά-σιγά θα αναπτύξει ο πληθυσμός, στην άνοδο της θερμοκρασίας την άνοιξη και το καλοκαίρι και, φυσικά, στην επιτυχημένη έκβαση της προσπάθειας χιλιάδων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, που αναζητούν αποτελεσματικά αντίδοτα, μέχρι να φτάσουμε στην ανακάλυψη του εμβολίου.

Εχουμε ιερή υποχρέωση να προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τους άλλους. Εχουμε ιερή και αυτονόητη υποχρέωση να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε τηλεδιάσκεψη για τη Δευτέρα ώστε να αποφασιστεί πότε θα γίνουν τα πλέι οφ, με πιο πιθανή ημερομηνία τη 16η Μαϊου. Δεν λέω, ένας προγραμματισμός πρέπει να γίνει καλού-κακού, αλλά ζουν σε άλλο κόσμο όσοι πιστεύουν ότι μέσα σε ενάμιση μήνα θα είμαστε σε θέση να κυκλοφορούμε άνετα και να συνωστιζόμαστε σε ένα γήπεδο 20.000 και 30.000 άνθρωποι. Μακάρι να απαλλαγούμε τόσο γρήγορα από τον εφιάλτη και μακάρι επίσης η επόμενη μέρα να μοιάζει με την προηγούμενη. Νομίζω, όμως, ότι αυτό θα αργήσει πολύ. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο σε όλη τη γη αν δεν βρεθεί το αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Η πρόβλεψη που κάνω είναι ότι, δυστυχώς, θα έχουμε λόγους να βρισκόμαστε υπό την εφαρμογή μέτρων και όταν θα αρχίζει η επόμενη αγωνιστική περιοδος και σίγουρα σε όλο το 2020. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά από την κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων των ειδικών επιστημόνων όλου του πλανήτη αυτό προκύπτει. Συνεπώς νομίζω ότι το να φανταζόμαστε ότι θα γίνουν μια χαρά τα πλέι οφ από τις 16 Μαϊου ισοδυναμεί με ουτοπία.

ΥΓ. Η υπευθυνότητά μας και η ανθρωπιά μας πρέπει να μας κρατάει στο σπίτι. Κι εκεί, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.