Ούτε ο Ευγενίου, ούτε ο Τομ Παπαδόπουλος είναι ο επενδυτής... σωτήρας του Ηρακλή

Δημήτρης Κανελλάκης24 Ιουνίου 2022

Προβλήματα σαν αυτό με την μη αδειοδότηση, δυστυχώς, για τον Ηρακλή δεν θα σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στην καθημερινότητα της ομάδας.

Είναι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες οι οποίες δεν έχουν ισχυρό μεγαλομέτοχο, δεν έχουν οργανωμένη διοικητική λειτουργία, έχουν διαφόρων μορφών εκκρεμότητες.

Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει η διαπίστωση πως ο Ηρακλής εξακολουθεί να βρίσκεται σε μία κατάσταση η οποία δεν του επιτρέπει να βάζει στόχους και να ελπίζει πως θα ξαναγυρίσει σύντομα στον φυσικό του χώρο, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ζήτημα του... ονόματος, είναι το λιγότερο για τον Ηρακλή. Το περισσότερο, το μείζον, είναι ότι δεν έχει έναν άνθρωπο που να εγγυηθεί την οικονομική ισχύ της ομάδας, αυτή που χρειάζεται κάθε σύλλογος για να ξεφύγει από την Super League 2 και να ανοίξει τα πανιά του για την Super League 1.

Ο Στράτος Ευγενίου έκανε το μάξιμουμ που θα μπορούσε. Δρομολόγησε όσα χρειαζόταν να δρομολογηθούν για να μπορέσει ο Ηρακλής να παίξει στην Super League 2 την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, συνέβαλλε οικονομικά στο βαθμό που του επέτρεπαν οι προσωπικές δυνατότητές του, αλλά, μέχρι εκεί...

Απ' ό,τι μαθαίνω, το έχει ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή του για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο οικονομικό σκέλος είναι συγκεκριμένη, έχει ένα όριο που δε ξεπερνά τις 150-200.000 ευρώ.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τον Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει δηλώσει, μεν, απ' ό,τι φημολογείται, πως θα στηρίξει με ένα ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη ποια θα είναι ακριβώς η σχέση του με τον Ευγενίου, πώς θα λειτουργήσει το διοικητικό σχήμα, πώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις, ποιος, κοινώς, θα κάνει... κουμάντο.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους σχήματα στην πράξη έχουν αποτύχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, άλλωστε, υπάρχει και στον Ηρακλή, με Τομ Παπαδόπουλο και Ηλία Θεοδωρίδη.

Σε ό,τι με αφορά, έχω κατ' επανάληψη επισημάνει ότι ομάδες σαν τον Ηρακλή είναι από δύσκολο έως απίθανο να ξεφύγουν από το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει, όσο δεν βρίσκουν έναν ισχυρό οικονομικά επενδυτή, ο οποίος και τα ποσά που απαιτούνται θα είναι ικανός να διαθέσει και συμπαίκτες δεν θα χρειάζεται για να τον βοηθήσουν, και ομάδα για να «τρέξει» το project θα έχουν.

Δυστυχώς, για τον Ηρακλή, τέτοιος επενδυτής δεν είναι ούτε ο Στράτος Ευγενίου, ούτε ο Τομ Παπαδόπουλος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.