Ουσταμπασίδης: «Τα ντέρμπι δεν τα κερδίζει πάντα ο καλύτερος»

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2021

Ο πρώην βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ και νυν τεχνικός της Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ουσταμπασίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το αποψινό ντέρμπι του Δικέφαλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Εκτίμησε πως αυτά τα ντέρμπι δεν τα κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση… αναμονής στις χαμηλές κατηγορίες που βιώνει ως προπονητής της Αλεξανδρούπολης:

«Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τη FL Και ίσως μετά έρθει η σειρά της Γ’ Εθνικής. Δεν κάνουμε προπονήσεις, απαγορεύονται οι ομαδικές προπονήσεις. Προσπαθούμε να μείνουμε σ’ ένα επίπεδο, αλλά είναι δύσκολο».

Για τα παλαιότερα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που είδε και το σημερινό:

«Θα πούμε και την ηλικία μας έτσι… Θυμάμαι ντέρμπι από εποχές που ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλες στη δεκαετία του ’70, της ομάδας του Κούδα. Εποχές που πάντα αυτά τα ματς είχαν ιδιαιτερότητες. Ξέρετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Για να πάμε και στο τώρα, το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει στη νίκη του ΠΑΟΚ. Η πορεία η συνολική είναι που μετράει στο Πρωτάθλημα. Ήθελα έναν ΠΑΟΚ που στοχεύει σε τίτλους. Έτσι μεγαλώνει η ομάδα. Όπως βλέπουμε στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έχει δίκαια αυτή τη διαφορά που «έχτισε». Έχει σαν ομάδα σταθερές, έχει τον ίδιο προπονητή, ξέρει τι θέλει, έχει μια βάση με λίγες αλλαγές. Στο ποδόσφαιρο αυτά τα πράγματα ευνοούν μια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ και προπονητές έχει αλλάξει και σε παίκτες αλλάζει πράγματα. Θέλει χρόνο. Αυτά τα ματς όμως, αυτά τα ντέρμπι δεν τα κερδίζει ο καλύτερος πάντα. Παίζουν κι άλλα στοιχεία, ψυχικά».

Για το που θα πρέπει να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ:

«Φαίνεται πως οι αδυναμίες του Ολυμπιακού έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερα στα άκρα. Ειδικά από αριστερά που έχει ο Γιαννούλης ο ΠΑΟΚ και είναι ο Ζίβκοβιτς, ο Ουάρντα ή ο Τζόλης έχει πλεονέκτημα. Κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την υπεροχή που έχει στα σημεία. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός στον άξονα. Ο καθένας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του άλλου. Είναι ευχάριστη η παρουσία του Ουάρντα. Μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σ’ όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.