Ουσταμπασίδης: «Όαση όταν βλέπεις τα παιδιά του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2023

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ με τις ακαδημίες και την μάχη του φετινού πρωταθλήματος. Αρχικά σχολίασε τις κοινωνικές εξελίξεις μετά την τραγωδία των Τεμπών: «Αν κάποιος ήθελε να πάει με τραίνο στην Αλεξανδρούπολη, στην Δράμα τον κατέβαζαν και έμπαινε σε λεωφορείο. Αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας, από τύχη δεν θρηνούμε καθημερινά θύματα».

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης είπε στη συνέχεια: «Η όαση είναι όταν βλέπεις τον ΠΑΟΚ και τα παιδιά αυτά να είναι αισιόδοξα για το αύριο. Να σκέφτεσαι τι ώρα κοιμήθηκε ο Τζίμας μετά το γκολ και τι έκανε την επόμενη ημέρα στο σχολείο. Όπως και για τον Τεντόγλου. Στέκομαι στην δήλωσή του που είπε ότι καμία κουβέντα δεν θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο των συγγενών. Δεν στέκομαι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και στο ήθος του. Για μένα είναι ένα πρότυπο και έχουμε ανάγκη από τέτοια πρότυπα.»

Για τον Τζίμα: «Τον είχα δει πριν από τέσσερα χρόνια σε ματς της Κ15 της Ξάνθης που ήμουν μαζί με τον κ. Γεωργιάδη. Έπαιζε ο Κούτσιας και μου λέει υπάρχει και αυτός από πίσω που είναι πολύ καλός. Υπάρχουν τα χρήματα του κ. Σαββίδη και δουλεύουν οι παίκτες που αύριο θα σηκώσουν το βάρος. Δεν θα το έλεγα μόδα αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ, επιβάλλεται. Αυτό που κάνει είναι ένα πρότυπο. Δεν νομίζω να μπορούν να το κάνουν όλοι, πρέπει να επενδύσεις σε αυτό. Το μπάτζετ είχε φτάσει κοντά στα 5 εκ. ευρώ. Αυτό αξίζει το ίδιο με τα πρωταθλήματα.

Είναι εξίσου μεγάλη επιτυχία αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ με τους νεαρούς αθλητές, πέρα από την ταυτότητα που θα δώσουν στην ομάδα. Μακάρι να το στηρίξει και να το συνεχίσει. Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν συνθήκες, ζούμε στον δικό μας μικρόκοσμο. Όσες ομάδες το τόλμησαν είδατε τι έγινε. Ο Παναθηναϊκός το εγκατέλειψε. Πρέπει να το πιστέψουμε γιατί υπάρχει η δυνατότητα στον Έλληνα παίκτη. Είναι σημαντικό και να μην πωλούνται κατευθείαν οι παίκτες. Ενας μπορεί να φύγει, είναι επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, αλλά δεν πρέπει να διαλύεται η ομάδα γιατί υπάρχουν και στόχοι. Και να έρχονται και ξένοι που θα στηρίζουν αυτό το εγχείρημα.»

Για τον Κεντζιόρα: «Τα στατιστικά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Εμείς στην Ελλάδα βιαζόμαστε και κάνουμε εύκολες κρίσεις. Αυτό που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι γίνεται σωστή αξιολόγηση. Σίγουρα έχουν έρθει και παίκτες που δεν έχουν προσφέρει. Γενικότερα, όμως, γίνεται αξιολόγηση. Πάντα είναι και τι χρήματα δίνεις. Ξέρουμε ποια είναι η αγορά. Πρέπει να υπάρχει η επόμενη ημέρα για τις ομάδες.»

Για την μάχη του πρωταθλήματος: «Η ΑΕΚ δείχνει ότι έχει παίκτες που δίνουν λύσεις, έχει βάθος, αλλά δεν μπορείς να πεις αυτή την στιγμή να πεις ότι είναι φαβορί. Ο Παναθηναϊκός, είναι αυτό που είπαμε για το κόστος των παικτών. Είδαμε τον Γκατσίνοβιτς που έφυγε για την ΑΕΚ για τα χρήματα. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι μπορεί.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.