Ουσαντζόπουλος: «Ηλικία και τρόπος οι παράγοντες που επηρεάζουν έναν τραυματισμό»

Metrosport Team30 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ουσαντζόπουλος, με τον πρώην γιατρό του ΠΑΟΚ να μιλάει για τους τραυματισμούς που είχε φέτος ο Δικέφαλος, σημειώνοντας πως εξαρτώνται από δύο παράγοντες ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία εργοφυσιολόγου από την ομάδα.

Αρχικά ανέφερε για τους τραυματισμούς: «Πρέπει να εξετάσουμε δύο βασικούς παράγοντες, αν πρόκειται για τραυματισμούς σε προπόνηση ή σε αγώνα, ενώ δεύτερος παράγοντας είναι η ηλικία. Όσο μεγαλύτερος είναι ο ποδοσφαιριστής τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσει τραυματισμό με την κάθε περίπτωση τραυματισμού να έχει διαφορετική διαχείριση για την επιστροφή του παίκτη σε αγωνιστικούς ρυθμούς».

Ενώ πρόσθεσε: «Το πρόβλημα με την επάνοδο έχει να κάνει είτε με τη μία ημέρα νωρίτερα, είτε με ένα χρονικό διάστημα αργότερα, για παράδειγμα η μία ώρα νωρίτερα επιστροφής μπορεί να σου κοστίσει ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Ο ποδοσφαιριστής έχει τη νοοτροπία να επιστρέψει νωρίτερα, γιατί κανένας δεν θέλει να μείνει εκτός».

Για την απουσία εργοφυσιολόγου από την ομάδα: «Ο Γιώργος Ζιώγας είναι εξαιρετικός , αλλά δεν μπορεί να πιέσει κανένας τον προπονητή να θέλει να συμπεριλάβει τον εργοφυσιολόγο στο τιμ του. Ο πρώτος και ο τελευταίος που αναφέρονται όλοι είναι ο προπονητής».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.