Ουκρανία-Ζελένσκι: Εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2022

Στην εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία προσανατολίζεται ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σε διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να εθνικοποιήσει όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην επικράτεια της χώρας.

«Στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Κατασχέσεις από την αρχή του πολέμου

Η Ουκρανία προβαίνει στην κατάσχεση και τη δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων στο έδαφός της από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Τον περασμένο Ιούλιο, δικαστήριο στην περιοχή Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκατ. δολάρια. Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν επιχειρηματικά δικαιώματα σε τρεις εταιρίες που σχετίζονταν μεταξύ τους. Και οι τρείς είχαν προβεί σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα ονόματα των Ρώσων δεν έγιναν γνωστά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.