Ουκρανία: «Σαπίζουν» στο ξύλο πολίτες που δεν θέλουν να επιστρατευτούν

Metrosport Team11 Απριλίου 2024

Θύματα ξυλοδαρμών φαίνεται πως πέφτουν νέοι άνδρες που δεν επιθυμούν να επιστρατευτούν και να διαφύγουν προς το εξωτερικό, την ώρα που ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με τις Αρχές να ξυλοκοπούν βάναυσα άντρες που συνελήφθησαν κοντά στα  σύνορα με τη Ρουμανία, προσπαθώντας να διαφύγουν, πριν στρατολογηθούν.

«Δεν είμαι άπιστος. Πολλοί φίλου μου ήδη έφυγαν. Όποιος έχει την ευκαιρία, φεύγε. Χρειάζομαι ειρήνη, για μένα κυρίως.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι έτοιμοι για να πεθάνουν. Και οι νέοι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να θάψουν τους εαυτούς τους ζωντανούς. Έρχονται αρκετοί σε εμάς για βοήθεια» δήλωσε στο Sky News ένας νεαρός Ουκρανός, ο οποίος πέρασε τα σύνορα μέσα από τα βουνά, έχοντας καταβάλλει 6.000 δολάρια ως αντίτιμο για να βγει από τη χώρα, προκειμένου να μη σταλεί στο μέτωπο.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα φέρεται να έχουν συλληφθεί, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, θεωρούμενα ως ύποπτα για αρνητές στράτευσης.

Την ίδια ώρα, το όριο ηλικίας για όσους καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό αλλάζει, καθώς ο αριθμός των στρατευμένων μειώνεται και ο στρατός δείχνει να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του πολέμου με τη Ρωσία.

Έτσι, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε σήμερα (11/4), η ηλικία όσων καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό κατεβαίνει από τα 27 στα 25 έτη, ενώ η ουκρανική κυβέρνηση αναζητά λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εθελοντών.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.