Ουκρανία: Νεκροί Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2022

Νεκροί έπεσαν δυο Έλληνες ομογενείς, από τα πυρά Ουκρανών στρατιωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: “Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία”.

Αναλυτικά το ΥΠΕΞ αναφέρει:

“Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του DmytroKuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί όλους του Έλληνες, να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Ουκρανία δραστηριοποιούνται συνολικά 2.000 Έλληνες.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.