«Ουδέν νεότερο από... το μέτωπο των μεταγραφών»

Δημήτρης Μπούζας29 Νοεμβρίου 2022

Μετά το «ορμητικό» ξεκίνημα με την αρχή της διακοπής του πρωταθλήματος, έχουμε μια περίεργη και ανεξήγητη μεταγραφική «κάλμα», στην ευρωπαϊκή πεντάδα της Σούπερ Λίγκας.


Σαφέστατα το «Παγκόσμιο» μονοπωλεί μέχρι στιγμής την επικαιρότητα, ως εκ τούτου και το ενδιαφέρον των απανταχού της γης ποδοσφαιρόφιλων. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εδώ τουλάχιστον στην πατρίδα μας και σε ότι αφορά την οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στον χώρο, ιδιαίτερα βέβαια την μεταγραφική, παρά το γεγονός ότι αυτή ξεκίνησε με ένα εκρηκτικό τρόπο, σχεδόν την εξαφάνισε. Τα διακινούμενα σενάρια που ενημέρωναν την κοινή γνώμη για τελειωμένες μεταγραφές και συμφωνίες σταμάτησαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο, αφήνοντας δικαιολογημένα κάποια ερωτηματικά. Στα οποία όπως αποδεικνύεται δίνεται απάντηση όχι από τους καθ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους, αλλά από μια υφέρπουσα και λογικοφανή εξήγηση. Ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα όσα άμεσα ή έμμεσα υπάρχει πιθανότητα να προκύπτουν από αυτή. 

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι και παραμένουν τα ρεπορτάζ που αφορούν την μεταγραφική δραστηριότητα της ευρωπαϊκής πεντάδας της Σούπερ Λίγκας. Μέσα από αυτά διαπιστώνεις όχι μία απλή μείωση της υπερδραστηριότητας που είχε εμφανιστεί, αλλά μία παντελώς περίεργη σιωπή και ακινησία. Συγχρόνως έχουμε και την εξαφάνιση των ονομάτων που κάποια από αυτά είχαν καταχωρηθεί στη συνείδηση του κόσμου σαν συμφωνημένες νέες προσθήκες ενίσχυσης. Είναι αλήθεια πως όλοι μας λίγο – πολύ αποδεχθήκαμε την κάπως «αυθαίρετη» και από μόνη της εμφανισθείσα απάντηση και διευκρίνιση. Οτι δηλαδή για αυτό το φαινόμενο, φταίει καθ ολοκληρία το Μουντιάλ. Το ίδιο αλήθεια όμως είναι πως αυτό δεν δικαιολογεί την τακτική συγκεκριμένων ομάδων που αφήνουν να κυλήσει ο χρόνος της διακοπής ανεκμετάλλευτος, δίχως να κλείσουν τους παίκτες που θεωρούνται απαραίτητοι, για να συνεχίσουν με πιθανότητες προσέγγισης τους στόχους της χρονιάς. Ένας χρόνος που επίσης θα βοηθούσε τους νεοαποκτηθέντες να προσαρμοστούν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη άνεση. 

Εν πάση περιπτώσει και χωρίς να έχουμε πρόθεση να αναζητήσουμε κάποιες δεύτερες ερμηνείες για αυτό το ξαφνικό φρένο με την αλλαγή συμπεριφοράς, ρίχνοντας μια ματιά στα μεταγραφικά της Σούπερ Λίγκας, ξεχωρίσαμε σε πρώτη φάση την εντυπωσιακή μεταστροφή του Ολυμπιακού. Οι παράγοντες του οποίου έχοντας δυσκολία να απαλλαγούν από όσους θεωρούν εκτός προγράμματος, βγάζοντας τους «στο σφυρί» και τους αγοραστές να μην πλησιάζουν σε κανέναν, έδωσαν εντολή στην προπαγάνδα τους να αλλάξουν τα πωλητήρια σε μερικούς, να τα αποχαρακτηρίσουν και να τους δώσουν νέο χαρακτηρισμό. Κι αυτός ο νέος χαρακτηρισμός λέγεται «δεύτερη ευκαιρία». Ο πρώτος της λίστας που του δίνεται δεύτερη ευκαιρία είναι ο κακόμοιρος – στην κυριολεξία – και συμπαθέστατος Μαρσέλο. Μάθαμε λοιπόν από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ, ότι ο Μίτσελ αποφάσισε να του δώσει... δεύτερη ευκαιρία. Εδώ γελάνε και κλαίνε μαζί. Οι δύο άλλοι του ΠΟΚ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαζεύτηκαν κι αυτοί στο καβούκι τους. Άφησαν στην άκρη τα μεγάλα λόγια και τους πολλούς μεταγραφικούς στόχους.

 Όσο για τους δύο δικούς μας ΠΑΟΚ και Άρη, από το ρεπορτάζ (το φίλα προσκείμενο προς τις ΠΑΕ, στους κόουτς και στους τεχνικούς διευθυντές), πληροφορούμαστε ότι οι δύο κλεισμένες συμφωνίες το δικέφαλου που άφηναν ανοιχτό και το ενδεχόμενο μιας τρίτης, περιορίστηκαν στη μία, που ευχόμαστε ειλικρινά να είναι ο Φάμπιο Μαρτίνς. Στον Άρη, η επιστροφή Μαντσίνι αποτελεί σαφέστατα ένα πρόβλημα. Χρειάζεται μεγάλη επιδεξιότητα, ουσιαστική και επικοινωνιακή στη διαχείριση του, από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί παντελώς η προοπτική της παραμονής του. Συνοψίζοντας, καταλήγουμε σε αυτά που αναφέρουμε στο τίτλο μας: «Ουδέν νεότερο από... το μέτωπο των μεταγραφών», ελπίζοντας κάποιοι να επιστρέψουν με την δέουσα σοβαρότητα στα προβλήματα ενίσχυσης των ομάδων τους. Ιδιαίτερα εκείνοι που αυτά τα προβλήματα είναι πολύ σημαντικά και εξαιρετικά επικίνδυνα για την ομάδα τους.



ΥΓ: Στην ιστοσελίδα Gazzetta.gr είχαμε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Εν ενεργεία ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως στήθηκε ένα παιχνίδι και δίνει ονόματα και διευθύνσεις. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορηθεί κάποια εισαγγελική αντίδραση. Οι απαισιόδοξοι καταλήγουν στο διαχρονικό, ότι κάποιοι είναι τόσο ισχυροί που δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς και οι συγκρατημένα αισιόδοξοι ποντάρουν στην πιθανότητα να ξεμυτίσει ή να ξεφυτρώσει από το πουθενά κάποιος θαρραλέος δικαστικός που θα πιάσει τον φάκελο, θα τον διαβάσει καλά και θα προχωρήσει σε μια γενναία προσπάθεια, από αυτές που δυστυχώς δεν μας συνηθίζει η αθλητική μας δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.