Ουδέν κρυπτόν… Πίσω από το νταμπλ!

Αρις Νικολάκης15 Μαΐου 2020

Η λάμψη της επικής (για τα ελληνικά δεδομένα) επιτυχίας του ΠΑΟΚ – της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο – δεν έχει χάσει μήτε χιλιοστό λουξ. Παραμένει ακόμη και σήμερα και παρά τις… ανορθογραφίες στην τρέχουσα (η οποία παραμένει …λιμνάζουσα) αγωνιστική περίοδο. Και δεν ήταν αλλά και δεν είναι δυνατόν να χάσει. 

Τούτο επειδή ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δύο τρόπαια, ήτοι ένα νταμπλ, όντας ανώτερος μέσα στα γήπεδα. Με άλλα λόγια; Έπραξε το αυτονόητο. Σε αντίθεση με αντιπάλους… Ανταγωνιστές, για να ακριβολογούμε. Έπαιξε μέσα στα γήπεδα. Κατέστη ανώτερος. Κατέκτησε τα δύο τρόπαια… Το ένα νταμπλ!

Και στην παρελθούσα αλλά και στην τρέχουσα (η οποία παραμένει… λιμνάζουσα!) αγωνιστική περίοδο δεν ήταν όλα, μα όλα ανεξαιρέτως καλώς καμωμένα. Λογικό. Πέρυσι δε φάνηκαν τόσο τα κακώς κείμενα. Εφέτος φάνηκαν. Λογικό επίσης.

Ίσως μάλιστα, πολλοί να αποδίδουν και σε αυτά την ευθύνη ως αιτίες για τη μη ανάλογη πορεία του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Στο Πρωτάθλημα λέμε επειδή στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ είναι… Ήταν τουλάχιστον, στο κατώφλι της τέταρτης σερί κατάκτησης του τροπαίου.

Σημασία πάντως, δεν έχει η απόδοση της ευθύνης για τις αιτίες των κακώς κειμένων. Σημασία έχει η διόρθωση τους. Έχει ζωτική σημασία. Και κατά πως μαθαίνουμε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην διόρθωση κακώς κειμένων αλλά και βελτίωση καλώς στρέφει τις δυνάμεις της. Ορθά, ορθότατα πράττει...

Δίχως καν υποψία σκέψης για συνηγορία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οφείλουμε κι αναγνωρίζουμε πως η αλλαγή ως «κεραυνός εν αιθρία» τεχνικής ηγεσίας διαμόρφωσε για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο ένα σημαντικό μειονέκτημα. Την παρουσία ενός προπονητή ο οποίος μάθαινε και συνάμα έπλαθε τη νέα του ομάδα.

Μάθηση και πλάσιμο μαζί; Κομματάκι δύσκολο. Ήταν ηλίου φαεινότερο πως στα δύσκολα ο ΠΑΟΚ – εξ αιτίας της αλλαγής εκείνης – βρισκόταν σε αδιέξοδο. Βάλτε και τις σημαντικές απουσίες «πυλώνων» της κατάκτησης του νταμπλ. Βάλτε και τους τραυματισμούς. Βάλτε και το ανάχωμα του FFP. Ε, δε θέλετε περισσότερα, για να έχετε έναν ΠΑΟΚ πολύ, πάρα πολύ διαφορετικό από τη μία αγωνιστική περίοδο στην άλλη.

Επιτρέψτε μας παρεμπιπτόντως, να θεωρούμε ως κυρίαρχη αιτία του αποκλεισμού στο Γιουρόπα Λιγκ (μετά την… κλοπή της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ από την διαιτησία στον αγώνα με τον Άγιαξ) την έλλειψη (τότε…) της απαραίτητης συμβατότητας μάθησης και πλασίματος μιας ομάδας. Εκείνος ο αποκλεισμός κόστισε στον ΠΑΟΚ πολλά κι αγωνιστικά κι οικονομικά. Εμείς τουλάχιστον, τον θεωρούσαμε και τον θεωρούμε ακόμη… Βαρίδιο!

Όλα όσα λοιπόν, δεν ήταν καλώς καμωμένα – ακόμη και στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο – είναι ώρα τους να διορθωθούν. Κι όχι μόνον από την διοικητική ηγεσία αλλά πλέον, κι από την τεχνική.

Γνωρίζει αναλυτικώς η τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διαθέσιμο ρόστερ. Γνωρίζει τις απαιτούμενε προσθαφαιρέσεις. Κι εδώ προσέξτε παρακαλούμε πολύ. Όχι απλά, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Για το κάλλιστο αποτέλεσμα. Αυτό ήταν, είναι θα είναι ο στόχος μια ζωή για τον ΠΑΟΚ…

Για τη (πρώτα ο Θεός…) μέλλουσα αγωνιστική περίοδο δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες. Η διοικητική και η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά το ρόστερ τους Αυτοί ξέρουν απόλυτα τις απαραίτητες – επιμένουμε – προσθαφαιρέσεις. Τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα προς όφελος του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Ουδέν κρυπτόν πια… Πίσω από τη λάμψη του νταμπλ! Αυτό προσδοκά κι ο κόσμος του πλέον…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.