Ουδείς διερευνά συναινετικές λύσεις για τις εκλογές της ΕΠΟ

Δημήτρης Κανελλάκης04 Ιουνίου 2020

Η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, δεν είναι το μείζον.

Το παραδέχονται ακόμη και αυτοί που ασκούν σκληρή κριτική στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το γεγονός ότι αθετεί την συμφωνία με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες για εκλογές το καλοκαίρι και με νομοθετική ρύθμιση τις πηγαίνει το φθινόπωρο, μαζί με όλων των άλλων ομοσπονδιών.

Βέβαια, δεν είναι το μείζον η ημερομηνία των εκλογών λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση. Διαφορετικά, θα έπρεπε να είναι η σημαντικότερη παράμετρος, αφού υπάρχουν μια σειρά από θέματα, πολύ σοβαρά, τα οποία καθιστούν αδιαπραγμάτευτο ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται πάντα το καλοκαίρι.

Έχω αναφερθεί και σε άλλα άρθρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο -αδιανόητο για κάθε λογικό άνθρωπο- status που διαμορφώνεται όταν δεν γίνονται οι εκλογές το καλοκαίρι, να σχεδιάζει, δηλαδή, μια διοίκηση τα πάντα για την σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει από τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου, να μην επανεκλέγεται αυτή η διοίκηση και να έρχεται μετά μια άλλη η οποία υποχρεώνεται να εφαρμόσει ένα πλάνο που δεν είναι το δικό της.

Αυτό είναι λάθος το οποίο δεν γίνεται να συνεχίζεται άλλο και θα πρέπει καταστατικά να το διορθώσει η ΕΠΟ, με μια πρόβλεψη που κανείς δεν θα μπορεί να αλλάξει, βάσει της οποίας οι εκλογές θα γίνονται πάντα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου.

Πώς να διορθωθούν, όμως, τα κακώς κείμενα, που εξακολουθούν να είναι πολλά, όταν δεν υπάρχει συνεννόηση, συνεργασία και ο καθένας από τους εμπλεκόμενους έχει την δική του προσωπική ατζέντα;

Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει επικοινωνία ούτε ανάμεσα στον επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού και τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Πρόεδροι ΕΠΣ, οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ, αφήνουν συνεχώς αιχμές εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση ούτε στο επίπεδο των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού οι τρεις (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ) από τους τέσσερις πιστεύουν γι' αυτόν ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ενός (Ολυμπιακού), αλλά ούτε και στο επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς πολλοί πιστεύουν ότι κρύβεται ιδιοτέλεια πίσω από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Αρα, ποια ελπίδα μπορεί να υπάρξει για σύνθεση και για εκλογή μιας διοίκησης που θα είναι αποδεκτή από όλους, ώστε να πάψει επιτέλους αυτός ο πόλεμος μέχρις εσχάτων τον οποίο ζούμε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.