Οξαποδώ… σατανάδες. Οξαποδώ!

Αρις Νικολάκης17 Απριλίου 2020

Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνονται τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας μετά την Σταύρωση και την Ταφή του. Την Ενάτη ΄Ωρα της ημέρας λέει το «Τετέλεσται». Η Θεία ψυχή Του κατεβαίνει στον Άδη. Συγκλονίζει συθέμελα κάθε Ορθόδοξο - η απόψε – ακόμη κι εκτός εκκλησιών – το άκουσμα του εγκωμίου του Επιτάφιου θρήνου: «… Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ, κατετέθης Χριστέ, καὶ Ἀγγέλων στρατιαὶ ἐξεπλήττοντο συγκατάβασιν δοξάζουσαι τὴν σήν… »!

Τελειώνει όμως, η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα αύριο. Κι εμείς ομολογούμε πως μόλις σήμερα επιχειρούμε την πρώτη μας προσέγγιση στο σημαντικότατο γεγονός του βαθιού πένθους της Χριστιανοσύνης. Ομολογούμε πως όλοι αυτοί οι σατανάδες με τις πολλές μορφές (ξέρετε εσείς για ποιούς και ποιές κτυπά η καμπάνα…), που ταράζουν τη ζωή μας με την παρουσία τους, μάς παρέσυραν εκτός πνεύματος της. Δεν δικαιολογούμε την τουλάχιστον, απρέπεια μας. Την αιτιολογούμε!

Ως εκ τούτου το μόνο το οποίο μας απομένει, να κάνουμε, είναι η προσευχή μας για όλον τον κόσμο. Να έχει την υγεία του. Να δώσει ο Κύριος με την Ανάσταση και την απαλλαγή μας από τους σατανάδες. Οξαποδώ… Σατανάδες. Οξαποδώ. Κι εάν δεν το κάνουν μόνοι τους, θα το κάνουμε εμείς. Αργά ή γρήγορα θα τούς εξαποστείλουμε. Υπομονή!

Και δε λέμε. Δύσκολη ημέρα σήμερα. Τούτο καθώς είναι ημέρα απόλυτου πένθους για την πίστη μας αλλά …Μένουμε σπίτι. Ορθά πράττουμε. Καντήλι, κεράκι, θυμιατήρι, προσευχή στο σπίτι… Κι ο Θεός είναι μεγάλος! Είπαμε: Η πίστη είναι στην ψυχή μας. Η εκκλησία στο πνεύμα μας.

Πάμε πάλι στα εγκόσμια…

Διαβάσαμε – με πολλή προσοχή όπως πάντα – τις θέσεις του Κυριάκου Κυριάκου για τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Γεραπετρίτη. Αυτές οι οποίες αναφερόταν στη μη δεσμευτική κι άκρως …περίεργη γνωμοδότηση της ΕΕΑ. Διαφωνούμε. Εάν νοιάζει οποιονδήποτε… Γι’ αυτές διαφωνούμε!

Τούτο δε, καθώς έπρεπε να συμμαζέψουν τον Λευθέρη Αυγενάκη όταν αλώνιζε! Όταν έφτιαχνε μία Επιτροπή - όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος δημόσια, πλέον – από κουμπάρους, συγγενείς και φίλους. Δεν το έπραξαν. Δεν πρόλαβαν το κακό. Δεν έπραξαν δια έργου οτιδήποτε πριν. Έπραξαν δια λόγου αλλά… Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Πως στο «μέτωπο» του Κορωνοϊού πρόλαβαν το κακό; Κι ήδη προστατεύουν την υγεία της κοινωνίας μας; Ε, αυτό ακριβώς δεν έκαναν στο «μέτωπο» της υγείας του ποδοσφαίρου! Έμεινε απροστάτευτη…

Όσο για την περιβόητη απόφαση περί μη υποβιβασμού; Την απέρριψαν ήδη από τότε όλοι στον ΠΑΟΚ. Αρνήθηκαν και δη μετά βδελυγμίας το κουκούλωμα της σκευωρίας. Επιθυμούσαν κι επιθυμούν διακαώς την δικαίωση τους. Και στο κάτω κάτω της γραφής είχαν το δικαίωμα διεκδίκησης του δικαίου τους στα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια. Το στερήθηκαν. Αλήθεια όμως, γιατί αυτά υπάρχουν;

Δεν παραδίδουν τα όπλα στον Ενιαίο ΠΑΟΚ. Μάχονται με πάθος και δίχως φόβο για την δικαίωση τους σε διεθνή δικαστήρια…

Διαφωνούμε λοιπόν, με τον Κυριάκο Κυριάκου επειδή φιλοτίμως επιχειρεί, να βγάλει λάδι την νυν Κυβέρνηση. Λεβέντικη θέση επειδή την εκφράζει όποιος κι όποιος. Ακόμη κι ως θέση του ΠΑΟΚ, του Ενιαίου ΠΑΟΚ τον οποίο σε τούτη την νοσηρή ατμόσφαιρα δικαιωματικά εκπροσωπεί μαχόμενος – την εκφράζει σημαντικό στέλεχος της αντιπολίτευσης. Και το λέμε εμείς. Με το χέρι στην καρδιά και το δικαίωμα να το λέμε. Ο νοών νοείτω!

Διαφωνούμε βέβαια, και με τη θέση αυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αν κι όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει άλλος κανένας. Αν κι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε: «Πολλά λέγονται δίχως να γίνονται και πολλά γίνονται δίχως να λέγονται»… Εμείς διαφωνούμε. Επιμένουμε δε, πως αυτή η σκευωρία έχει καταστεί πολιτικό θέμα. Με την σπορά, την καλλιέργεια, τον θερισμό και το… αλώνισμα τού Λευθέρη Αυγενάκη. Οποία απογοήτευση κι αυτός. Από τον ουρανό με την επιλογή του στα έγκατα της γης πέσαμε με την ενοχή του! Κι έχει το περίσσιο μάλιστα, θράσος να αναφέρεται σε φιλία και σεβασμό του προς τον ΠΑΟΚ. Ήμαρτον…

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (17/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.