Οταν ξεκινάς το πρωτάθλημα Σεπτέμβριο, μην αναρωτιέσαι γιατί πηγαίνεις όλο και πιο κάτω

Δημήτρης Κανελλάκης25 Αυγούστου 2021

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, καταστάσεις σαν κι αυτή που (ξανα) ζούμε φέτος με τις καθυστερήσεις στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, προκαλούσαν ανησυχία, προβληματισμό, τροφοδοτούσαν συζητήσεις για το... πού πάμε, πώς περιμένουμε έτσι να φτιάξουμε πρωτάθλημα της προκοπής, δεν γίνεται πάντα να υπάρχει ένα θέμα το οποίο θα τινάζει στον αέρα τους -όποιους- προγραμματισμούς.

Πλέον, κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Κανένας δεν ασχολείται. Ούτε ένας τραβάει νταλκά. Διότι πολύ απλά όλοι έχουμε αποδεχτεί ότι αυτό το πρωτάθλημα, της Super League 1, ποτέ δεν θα γίνει ένα κανονικό πρωτάθλημα, ποτέ δεν θα βάλει μια τάξη στα του οίκου του, ποτέ δεν θα λειτουργήσει σε περιβάλλον που να πείθει πως υπάρχει μια σοβαρότητα, μια οργάνωση, ένα πλαίσιο στο οποίο κινούνται όλοι όσοι συμμετέχουν και βάσει τους οποίου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Σε ποιο σοβαρό πρωτάθλημα του κόσμου η έναρξη αναβάλλεται για μία, δύο τρεις εβδομάδες επειδή κάποιες ομάδες δεν έχουν κλείσει ακόμη τηλεοπτικό συμβόλαιο; Σε ποιο σοβαρό πρωτάθλημα στον κόσμο περιμένουν λίγες μέρες πριν την έναρξή του να λύσουν τόσο σοβαρά ζητήματα; Σε ποιο σοβαρό πρωτάθλημα στον κόσμο έχουν σε εκκρεμότητα αν τα τηλεοπτικά θα είναι σε κεντρική διαχείριση ή ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα τα διαπραγματεύεται μόνος του;

Σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα στον κόσμο δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Γίνονται μόνο σε πρωταθλήματα σαν το δικό μας, αναξιόπιστα, ανυπόληπτα, χωρίς κανόνες, χωρίς ξεκάθαρες συμφωνίες.

Κι αναρωτιούνται μετά κάποιοι γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο υποχωρεί συνεχώς στην Ευρώπη. Δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι ο πρωταθλητής πρέπει να περάσει δυο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους του Champions League και πως οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν στην τρίτη διοργάνωση της UEFA, στο Conference League.

Απλά είναι τα πράγματα: με το πρωτάθλημα που έχουμε και τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, το... πιο πάνω δεν υπάρχει ως προοπτική. Μόνο το... πιο κάτω υπάρχει. Ναι, ακόμη πιο κάτω από εδώ που έχουμε φτάσει.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια πραγματικότητα για την οποία φέρουν βαρύτατες ευθύνες η ΕΠΟ, η Super League και οι μεγάλες ομάδες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.