Οταν βρήκε τον βηματισμό του σήκωσε ανάστημα στον Ολυμπιακό

Βασίλης Μάστορας11 Φεβρουαρίου 2021

Ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου κράτησε ο Αρης, μετά τα 90 λεπτά του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εξέλιξη που οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι πέτυχε γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όσο και στην εικόνα που παρουσίασε όταν πλέον βρήκαν τα πατήματα τους οι παίκτες.

Ο Αρης σαφώς και ήταν ο άτυχος της κλήρωσης, αλλά αυτό δεν του αφαίρεσε το δικαίωμα να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση της πρόκρισης. Αλλωστε και την ποιότητα έχει και την εμπειρία ώστε να βάλει δύσκολα, ακόμη και σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός.

Λίγες ημέρες νωρίτερα στο ΟΑΚΑ απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι σε κάθε αγώνα το μόνο ζήτημα που μπαίνει για τον Αρη είναι να παρουσιάσουν οι παίκτες του μέσα στο γήπεδο αυτά που μπορούν. Βεβαίως για τον χθεσινό αγώνα έμπαινε κι ένα ζήτημα που είχε να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία του Σίλβα. Παίκτη που αντικατέστησε τον τραυματία Ματέο Γκαρσία ο οποίος είχε εξαιρετική συμπεριφορά, στον ανασταλτικό κυρίως τομέα, στους τελευταίους αγώνες. «Εργαλείο» που θα το ήθελε στην 11άδα χθες ο Μάντζιος.

Ο Αρης φάνηκε ότι δεν μπήκε στον αγώνα πνευματικά προετοιμασμένος. Είχε σοβαρά προβλήματα μεσοαμυντικά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προηγηθεί μόλις στο πρώτο λεπτό, να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 14ο και να δημιουργήσει δύο ακόμη ευκαιρίες-φωτιά νωρίτερα.

Οι «κίτρινοι» χωρίς συνοχή στις γραμμές και καλά αντανακλαστικά, έδειχναν αδύναμοι να αντιδράσουν. Πότε το πέτυχαν; Μετά το 25ο όταν οι Σούντγκρεν και Σάκιτς άλλαξαν πλευρές και οι Τζέγκο-Σάσα, βρήκαν τα πατήματα τους, έχοντας βοήθειες και από τους μεσοεπιθετικούς. Ο Αρης που σκόραρε στο 4ο και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 19ο με τον Γκάμα, μετά το 30ο ισορρόπησε το παιχνίδι και αφαίρεσε από τον Ολυμπιακό το δικαίωμα να επισκέπτεται με αξιώσεις την εστία του Κουέστα. Ηταν πολύ καλύτερος στο β’ ημίχρονο, κρατούσαν οι παίκτες του περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, είχαν καθαρή σκέψη και απέφευγαν τα λάθη. Ολα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν οι «κίτρινοι» αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Μία όλο κι όλο, ένα σουτ του Μάνου που έστειλε την μπάλα άουτ. Οσο για τον Ολυμπιακό; Είχε δύο αξιόλογες τελικές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.