Όταν οι «Ελεύθερες Σκέψεις» «προλαβαίνουν» τα γεγονότα για τη... συνεργασία Μαρινάκη - Αλαφούζου

Δημήτρης Μπούζας19 Νοεμβρίου 2021

Μακριά από εμάς ακόμη και η υποψία πρόθεσης να ευλογήσουμε – κατά τα κοινώς λεγόμενα – τα γένια μας. Δεν το κάναμε ποτέ στο παρελθόν. Άλλωστε στη δημοσιογραφία, ιδιαίτερα στην αχειραγώγητη, το να επιβεβαιώνεται μια πρόβλεψη η οποία στηρίζεται σε μία φυσιολογική εκτίμηση μηνυμάτων που εκπέμπει η τρέχουσα επικαιρότητα, θεωρείται και είναι φυσιολογική και επιβεβλημένη.

Θα προσθέταμε βέβαια στην περίπτωση αυτή και το στοιχείο της δημοσιογραφικής διαίσθησης το οποίο βοηθάει, μέχρις ενός σημείου βέβαια, στο να ξεκινήσει μια πρώτη προσέγγιση. Θα λέγαμε επίσης ότι στην όλη εξέλιξη ρόλο διαδραματίζει και το ελκυστικό κίνητρο της περαιτέρω διερεύνησης. Επί του προκειμένου, εμείς παρακολουθώντας το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο (και όχι μόνο) και ιδιαίτερα τις κινήσεις και τις συμπεριφορές συγκεκριμένων παραγόντων, με τις διακινούμενες από τα «βαποράκια» τους στα ΜΜΕ που εκθέτουν απόψεις, δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε τον «μπούσουλα» που μας οδήγησε σε κάποιους ασφαλείς συσχετισμούς. Δεν κάναμε βέβαια τίποτα σπουδαίο. Απλά μελετούσαμε κι ερμηνεύαμε σε καθημερινή βάση τι σέρβιραν τα ΜΜΕ του λιμανιού.

Ιδιαίτερα μας απασχολούσαν και μας ενδιέφεραν τα άρθρα του γνωστού προεδρικού ινστρούκτορα και δημοσιογράφου «Καρπετό» με τις αντίστοιχες και παράλληλες παρεμβάσεις στην αθλητική εκπομπή του MEGA. Κάποια στιγμή λοιπόν διαπιστώσαμε μέσα από όλα αυτά μια διακριτική, ευνοϊκή διάθεση στήριξης και...εύνοιας σε έναν ορκισμένο και θανάσιμο εχθρό του προέδρου του Ολυμπιακού. Στον αντίστοιχο ηγέτη των πρασίνων. Αυτό το κρατήσαμε προσωρινά στην άκρη και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η κίνηση μας ήταν σωστή και μας βοήθησε για τα τωρινά.

Τα οποία μας παρουσίασαν αιφνιδιαστικά την νέα εξέλιξη, με τον Γιάννη Αλαφούζο να ανταποδίδει την ερυθρόλευκη γενναιόδωρη διάθεση φιλίας και στήριξης, παίρνοντας την σκυτάλη από τα χέρια του Κούγια, για να συνεχίσει τον πόλεμο που κήρυξε ο Ολυμπιακός στην Εθνική Ποδοσφαιρική μας Ομοσπονδία. Είναι αλήθεια ωστόσο ότι προϋπήρχαν στο παρασκήνιο κάποιοι ψίθυροι που αναφερόντουσαν σε πιθανολογούμενη συμμαχία των δύο πανίσχυρων μιντιαρχών. Όμως δεν τους λάμβαναν υπόψιν γιατί σταματούσαν μπροστά στο αβυσσαλέο μίσος που χώριζε τους δύο άνδρες, σε έναν διαχρονικό πόλεμο αληλλοεξόντωσης με απίστευτες εκατέρωθεν κατασυκοφαντήσεις (λαθρεμπορία πετρελαιοειδών, Κολομβιανά καρτέλ). Βέβαια όταν ο επίσημος Παναθηναϊκός ακολούθησε τον Κούγια, ο οποίος για λογαριασμό του Ολυμπιακού κινήθηκε δικαστικά εναντίον της ΕΠΟ, το πράγμα άρχισε να μπαίνει στις σωστές του διαστάσεις. Σε αυτές τις οποίες εμείς τις προαναγγείλαμε πολύ πιο μπροστά και πριν ακόμη η ανίερη συμμαχία επιβεβαιωθεί και με τη δημόσια πλέον εμφάνιση του διδύμου να γευματίζει και να αποφασίζει... επί παντός επιστητού (αλίμονο και για ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο).

Όσο για τις χθεσινές αποκαλύψεις της αθηναϊκής αθλητικής εφημερίδας «Livesport» γύρω από το ίδιο θέμα, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια κίνηση καθυστερημένη βέβαια, αλλά η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία και από την οποία αναμένονται να προκληθούν νέες αντιπαραθέσεις, που θα βγάλουν στο φως ακόμη πιο ενδιαφέροντα στοιχεία. Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια, γιατί αυτό ήταν το πρώτο μέρος από ένα σίριαλ στο οποίο τίτλος θα ταίριαζε: «Τα πανξεφτίλια».

ΥΓ: Πιστεύω πως κάποια στιγμή εκεί στον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στο τμήμα επικοινωνίας να συνέλθουν. Να γίνουν περισσότερο προσεκτικοί. Ανακοινώσεις όπως αυτή που πάγωσε τον κόσμο και η οποία αφορούσε την πορεία της υπόθεσης της νέας Τούμπας, επιβάλλεται να γίνονται κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Η διατύπωση επιφυλάξεων υπάρχει τρόπος να δημοσιοποιείται με σοβαρότητα. Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, που δεν δικαιολογεί τις όποιες επικίνδυνες λεκτικές ακροβασίες. Εκτός εάν συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό το οποίο δεν το γνωρίζουμε κι εμείς και ο κόσμος και με το δίκιο μας θα θέλαμε – αν υπάρχει βέβαια – να το πληροφορηθούμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.