Όταν ο Ζερβίνιο και ο Ιτούρμπε μάγεψαν στο Ολίμπικο (vid)

Κωστής Παναγιώτου12 Ιουλίου 2022

Η ενεργοποίηση της μεταγραφής του Ζερβίνιο από τον Άρη έχει ταράξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ιβοριανό να αναμένεται αύριο (13/7) στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει με τους "κίτρινους". 

Ο 35χρονος ακραίος επιθετικός θα συναντήσει στο Κλεάνθης Βικελίδης έναν παλιό γνώριμο, με τον οποίον υπήρξαν συμπαίκτες στη Ρόμα και μάλιστα είχαν προσφέρει στους φίλους των "τζιαλορόσι" μια μοναδική βραδιά στο Ολίμπικο.

Ο λόγος για τον Χουάν Ιτούρμπε, οποίος το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από τους Ρωμαίους, έναντι 24,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάς Βερόνα, για να πλαισιώσει την επιθετική τριάδα της ομάδας, με τον Ζερβίνιο και τον Φραντσέσκο Τότι.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2014 η Ρόμα υποδεχόταν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Ο Ζερβίνιο με τον Ιτούρμπε βρισκόντουσαν στην αρχική ενδεκάδα και κατάφεραν σε διάστημα 10 λεπτών να σημειώσουν δύο γκολ, με μεταξύ τους συνεργασίες, ενώ είχαν συμπαίκτες τον Κώστα Μανωλά και τον Βασίλη Τοροσίδη.

Στο 6ο λεπτό ο Ιβοριανός έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αργεντίνο και εκείνος με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Ιτούρμπε πάσαρε στον Ζερβίνιο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος έγραψε το 2-0.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Ρόμα νικήτρια με σκορ 5-1 και τους δύο άσους να "κοντράρονται" για το βραβείο του MVP της αναμέτρησης, καθώς ο Ζερβίνιο είχε πετύχει δύο γκολ και μια ασίστ, ενώ ο Ιτούρμπε ένα γκολ και δύο ασίστ. Τελικά το βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη πήγε στον Ιβοριανό.

Μάλιστα, το Ιανουάριο του 2016 και οι δύο τους αποχωρούν από τη Ρόμα, ο Ζερβίνιο μετακόμισε στη Κίνα έναντι 18 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ιτούρμπε παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπόρνμουθ. Μετά από σχεδόν έξι χρόνια θα συνυπάρξουν ξανά στον Άρη και η συνεργασία τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.