Όταν ο Ρέμπε έπεσε στο κρύο νερό

Κώστας Πετρωτός21 Μαΐου 2020

Αναζητώντας στοιχεία για τον πολύ πιθανό νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Ολαφ Ρέμπε, πέσαμε πάνω σε ένα άρθρο της ιστοσελίδα «fr.de» που αναφερόταν στην δουλειά του αθλητικού διευθυντή σε μία ομάδα. Η μία από τις δύο περιπτώσεις που αναλυόταν ήταν αυτή του Ολαφ Ρέμπε, που σε πολύ νεαρή ηλικία κλήθηκε να αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή.

Το άρθρο περιλαμβάνει και τοποθετήσεις του ίδιου του Ρέμπε και είχε γραφτεί σε περίοδο λίγο μετά την αποχώρησή του από την Χάντερσφιλντ. Ο 42χρονος Γερμανός αρνήθηκε να σχολιάσει το διαζύγιό του με την αγγλική ομάδα, σημειώνοντας μόνο ότι «όλα είναι μια χαρά» και υπογραμμίζοντας ότι οι συμφωνίες αποχώρησης στην Αγγλία συνοδεύονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας και αν λεπτομέρειες των διαζυγίων συζητηθούν δημόσια, αυτό μπορεί να κοστίσει αρκετά σε χρήμα.

Αυτό που κυρίως, όμως, κρατάμε είναι η αναφορά του Ρέμπε στην περίοδο που ανέλαβε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή της Βόλφσμπουργκ. Ο συντάκτης του κειμένου σημείωσε ότι η αποχώρηση του Κλάους Άλοφς, έριξε τον Ρέμπε στο κρύο νερό και ο ίδιος τόνισε «δεν είχα νοιαστεί καθόλου για δημόσιες σχέσεις έως τότε. Δεν θα παραπονιόμουν αν η ευθύνη μοιραζόταν σε πολλούς ώμους...». Μάλιστα, υπογραμμίστηκε έντονα η πολύ αυστηρή κριτική που δέχθηκε ο Ρέμπε εκείνη την περίοδο από τα γερμανικά μίντια και ακόμη ότι ο μεγάλος στόχος του παραμένει η επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα.

Τέλος, διαβάζοντας το κείμενο, δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί και σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο: Ότι η Βόλφσμπουργκ εκείνη την περίοδο κατάφερε απλά να σώσει την κατηγορία δύο σεζόν παρότι είχε ξοδέψει 139 εκατομμύρια ευρώ (το 70% σε μισθούς), ποσό που μεγαλύτερό του μπορούσε να δαπανήσει μόνο η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.