Οταν ο ΠΑΟΚ «πετάει» 45 λεπτά

Γιώργος Πετρίδης11 Φεβρουαρίου 2020

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση και δεν μπορεί να είναι για τον ΠΑΟΚ συμπτωματικό το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο και των τριών τελευταίων αγώνων Πρωταθλήματος έβγαλε ισοπαλία χωρίς σκορ. Το metrosport.gr ξετυλίγει τη λίστα με τα χαμένα πρώτα ημίχρονα που ωστόσο δεν είναι... αδυναμία μόνο του φετινού ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος έμεινε στο 0-0 με τον Βόλο στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τον ΟΦΗ στην Τούμπα κι έτσι συμπλήρωσε επτά «λευκές» ισοπαλίες ημιχρόνου στις 23 αγωνιστικές, δηλαδή στο 30% των παιχνιδιών του στο φετινό Πρωτάθλημα.

Τα παιχνίδια αυτά ήταν...

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-0 ημίχρονο – 0-1 τελικό

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0 ημίχρονο – 2-0 τελικό

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0 ημίχρονο – 0-2 τελικό

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0 ημίχρονο – 1-0 τελικό

ΠΑΟΚ-Βόλος 0-0 ημίχρονο – 1-0 τελικό

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0 ημίχρονο – 2-0 τελικό

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0 ημίχρονο – 4-0 τελικό

Το περσινό 11/30

Πάντως αυτό δεν είναι φαινόμενο αποκλειστικά του φετινού ΠΑΟΚ. Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των αγώνων του περσινού ΠΑΟΚ, στη σεζόν δηλαδή που στέφθηκε πρωταθλητής, των οποίων το πρώτο ημίχρονο πήγε ουσιαστικά χαμένο. Συνολικά 11 από τα 30 παιχνίδια του περσινού Πρωταθλήματος έληξαν χωρίς σκορ στο πρώτο ημίχρονο τους, αλλά κανένα δεν έμεινε σε αυτό ως το τέλος.

29 μήνες πίσω το τελευταίο 0-0

Η τελευταία φορά που ένα 0-0 πρώτου ημιχρόνου έμεινε μέχρι το τέλος ενός αγώνα Πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, χάνεται 29 μήνες πίσω. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2017 όταν ένα παιχνίδι του έμεινε χωρίς σκορ, εκείνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Αθήνα για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18. Το ίδιο είχε συμβεί και δύο εβδομάδες νωρίτερα στην πρεμιέρα του ίδιου Πρωταθλήματος απέναντι στον Λεβαδειακό.

+8 βαθμοί στο δεύτερο ημίχρονο

Γενικότερα ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πιο παραγωγικός στο δεύτερο 45λεπτο των αγώνων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο πρόσθεσε οχτώ περισσότερους βαθμούς στη συγκομιδή του από αυτήν που είχε στα πρώτα 45 λεπτά των παιχνιδιών του ενώ στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσε 27 τέρματα έναντι των 20 που είχε στο πρώτο. Βέβαια στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ έχει παθητικό πέντε τερμάτων στο πρώτο και 15 τερμάτων στο δεύτερο μέρος των 23 αγώνων του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.