Όταν ο ΠΑΟΚ «γονάτισε» την Μπαρτσελόνα του Κρόιφ

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2022

Πέρασαν 47 χρόνια από μία μεγάλη βραδιά της Τούμπας. Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 1975 όταν ο ΠΑΟΚ έδωσε τον πρώτο του αγώνα για το Κύπελλο UEFA, σε μία ονειρική πρεμιέρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ, μπροστά σε 50.000 οπαδούς στην Τούμπα.

Ο τεχνικός τους ΠΑΟΚ, Γκιούλα Λόραντ όχι μόνο δεν φοβήθηκε το ματς, αλλά παρέταξε τον Δικέφαλο ουσιαστικά με επτά επιθετικούς! Ηταν η χρονιά που ο πρώην κεντρικός επιθετικός του ΠΑΟΚ Κούλης Αποστολίδης αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ για την περίσταση αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας ο Νέτο Γκουερίνο! Παράλληλα, εκτός από την επιθετική τριπλέτα των Κερμανίδη, Ασλανίδη, Παρίδη, στο κέντρο ξεχώριζαν οι Σταύρος Σαράφης και Γιώργος Κούδας, ο οποίος μάλιστα με σουτ στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας που ήταν κατάμεστες από 50.000 φιλάθλους! Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φορτούλα – Γκουερίνο, Πέλιος, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης – Αναστασιάδης, Κούδας, Σαράφης – Κερμανίδης, Ασλανίδης , Παρίδης.

Μπαρτσελόνα (Βαϊσβάιλερ): Μόρα, Ντε λα Κρουζ, Μιγκουέλι, Κορομίνας, Μαρθιάλ, Μαρίνιο, Ρεσάκ (46’ Χερέδια), Νέεσκενς (67’ Ριφέ), Κρόιφ, Σότιλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.