Όταν ο ΠΑΟΚ έδειχνε στην Τούμπα την ανθρωπιά του 22 χρόνια πριν

Κώστας Πετρωτός02 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΠΑΟΚ έχει δείξει άπειρες φορές το κοινωνικό πρόσωπό του. Μία από αυτές, σαν σήμερα, πριν 22 χρόνια. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1999 φιλοξένησε σε φιλική αναμέτρηση στην Τούμπα την Γαλατάσαράι ως μια από τις κινήσεις ελάχιστης βοήθειας για τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ που έγινε στην Κωνσταντινούπολη λίγες ημέρες νωρίτερα – στις 17 Αυγούστου – και στοίχισε τη ζωή σε 17.000 ανθρώπους. Συγκεντρώθηκαν 24.326.000 δραχμές από τις εισπράξεις (11.088 εισιτήρια) και δόθηκαν όλες στους ανθρώπους της ομάδας της Τουρκίας, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει και λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για να συγκεντρωθούν και άλλα χρήματα.

Mάλιστα, ο Δικέφαλος κινητοποίησε αρκετές ελληνικές ομάδες που αγόρασαν συμβολικά κάποιον αριθμό εισιτηρίων, όπως ο Πανιώνιος, η Δόξα Δράμας και η ΑΕΛ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα μεταδόθηκε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ενώ τιμήθηκαν και οι άντρες της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης Καταστροφών που συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό Τούρκων μέσα από τα συντρίμμια. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που σφύριξε ο Ναούμ Μηντιούρης(τιμήθηκε στο ημίχρονο). Το αξιοσημείωτο ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές της Γαλατά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα πανό γραμμένο στα ελληνικά “Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που συμμερίζεται τον πόνο μας”. Το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της ομάδας του Φατίχ Τερίμ (δεν έπαιξε ο θρυλικός Χακάν Σουκούρ), ενώ το ματς χρησιμοποιήθηκε από τον Αρι Χάαν ως ευκαιρία για δοκιμές.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Τετράτζε, Ζαφειρίου (46′ Ντόλμπεργκ), Νάγκμπε, Χασιώτης (46′ Κατσαμπής – 64′ Καραδήμος), Μαχαιριίδης, Μαραγκός (46′ Μπάντοβιτς), Γεωργιάδης, Σάμπρι (70′ Τουρσουνίδης), Φρούσος, Βαλέντσια (46′ Βρύζας).

Μερικές μέρες αργότερα, η Ξάνθη ακολουθούσε το παράδειγμα του ΠΑΟΚ και έδωσε φιλικό αγώνα με την Κοτσαέλισπορ, όπου παρευρέθηκαν 5.000 άνθρωποι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.