Όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει... Δανούς

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2022

Την Μίντιλαντ έφερε στον ευρωπαϊκό δρόμο του ΠΑΟΚ η κληρωτίδα πριν από περίπου 2 μήνες για τη φάση νοκ άουτ του Conference League. Έτσι, ο Δικέφαλος για δεύτερη φορά μέσα σε μια σεζόν θα ταξιδέψει στη Δανία, καθώς στους ομίλους είχε κληρωθεί με την Κοπεγχάγη.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Σήμερα ο Δικέφαλος (17/2) καλείται να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση κόντρα στη Μίντιλαντ, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα στον ευρωπαϊκό βορρά. Ο συγκεκριμένος σύλλογος, είναι ο τέταρτος δανέζικος τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του, ενώ το παράδοξο είναι πως μέχρι το 2015, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει μονάχα έναν σύλλογο από τη Δανία.

Η πρώτη... απόπειρα

Η πρώτη επαφή που είχε ο ΠΑΟΚ με τη Δανία, ήταν το 1977, όταν και είχε έρθει αντιμέτωπος με τη Βέιλε, η οποία τότε πρωταγωνιστούσε στην χώρα. Το πρώτο ματς είχε διεξαχθεί εκτός έδρας, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ να ελπίζει σε πρόκριση, καθώς οι Δανοί είχαν επικρατήσει με 3-0. Στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ είχε εκ των πραγμάτων δύσκολο έργο, αλλά κατάφερε έστω να κερδίσει με 2-1, «πέφτοντας» μαχόμενος.

Η πεντάρα που έμεινε στην ιστορία

Το 2015, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο διάβα του την Μπρόντμπι, στη φάση των Play Off του Europa League. Τότε οι Δανοί είχαν στο ρόστερ τους τον Ντάνιελ Άγκερ αλλά και τον Τίμου Πούκι, πράγμα που ωστόσο δεν πτόησε επουδενί την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ. Στο πρώτο ματς της Τούμπας συνέτριψαν με 5-0 την Μπρόντμπι, δίνοντας... διαδικαστικό χαρακτήρα στον επαναληπτικό. Ο Μακ είχε κάνει χατ-τρικ, ενώ από ένα γκολ είχαν πετύχει Πέλκας και Ροντρίγκες.

Στο παιχνίδι στη Δανία ο ΠΑΟΚ έφυγε με 1-1, χάρη σε γκολ του Ρικάρντο Κόστα, περνώντας έτσι... πανηγυρικά στους ομίλους της διοργάνωσης.

Γλυκόπικρη γεύση

Φέτος, ήρθε η τρίτη... επαφή του Δικεφάλου με τη Δανία, καθώς στους ομίλους του Conference League συνάντησε την πιο φημισμένη ομάδα της χώρας, την Κοπεγχάγη. Το πρώτο μεταξύ τους ματς πραγματοποιήθηκε εκτός έδρας, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής με 1-2, χάρη σε τέρματα των Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς. 

Στο δεύτερο ματς ωστόσο, η Κοπεγχάγη πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Δικέφαλο, νικώντας με 1-2 στην Τούμπα, βάζοντας σε... μπελάδες την ομάδα του Λουτσέσκου. Εν τέλει, αμφότεροι προκρίθηκαν από τους ομίλους, οι Δανοί ως πρώτοι και οι ασπρόμαυροι ως δεύτεροι.

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο ΠΑΟΚ έχει την παράδοση υπέρ του με τους Δανούς, καθώς σε έξι ματς ως τώρα μετράει 3 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία, ενώ μετράει 11 γκολ ενεργητικό και 8 παθητικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.