Όταν ο Μπενζεμά έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός12 Μαρτίου 2022

Γεμάτη ποδόσφαιρο ήταν (και) η εβδομάδα που διανύουμε. Οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί αλλά ένας ήταν εκείνος, για πολλοστή φορά στην καριέρα του, που έστρεψε όλα τα φώτα πάνω του, αναγκάζοντας την ποδοσφαιρική υφήλιο να υποκλιθεί στην εκτελεστική δεινότητα και την προσωπικότητά του. 

Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά που με το χατ τρικ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, πέρα από την πρόκριση που έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης στους “8’ του Champions League, σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της “βασίλισσας”, ξεπερνώντας τον μυθικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Ο Γάλλος επιθετικός έχει καταγράψει απίστευτες επιδόσεις με 375 γκολ και 183 ασίστ σε 740 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων στην καριέρα του και δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών.

Ο μύθος που χτίζει ο Καρίμ Μπενζεμά δίνει το ερέθισμα στο metrosport.gr να παρουσιάσει μία ιστορία από το παρελθόν, όταν ο 18χρονος τότε εκκολαπτόμενος αστέρας είχε βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ.

Ο γράφων, όντας απεσταλμένος της εφημερίδας “Σπορ του Βορρά” στη Γαλλία για να παρακολουθήσει την προετοιμασία του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2006, είχε ζήσει από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας του Ίλιε Ντουμιτρέσκου με την Λιόν, μαζί με τον φωτορεπόρτερ Βασίλη Βερβερίδη που φρόντισε να κρατήσει στο αρχείο του φωτογραφικό υλικό.

Ο Κώστας Πετρωτός με τον Ζεράρ Ουγιέ

Για να δώσουμε ένα μικρό στίγμα εκείνης της εποχής, ο ΠΑΟΚ με διοικούσα επιτροπή και επικεφαλής τον Κώστα Ορφανό ταλανιζόταν από τους κραδασμούς της προσφυγής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και τα σενάρια αποχώρησης του Γιάννη Γούμενου που εκείνη την περίοδο συζητούσε με τον Γιάννη Καμπάνη. Το παιχνίδι με την Λιόν, είχε διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου 2006 και ήταν το πρώτο στην παρουσία του στην Γαλλία, την οποία είχε επιλέξει για την προετοιμασία ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου.

Η Λιόν είχε προπονητή τον Ζεράρ Ουγιέ που είχε ήδη γίνει ευρέως γνωστός με το πέρασμά του από την Λίβερπουλ, το μεγάλο αστέρι της ήταν ο Νορβηγός Τζον Κάριου, διέθετε όμως μερικούς ταλαντούχους νεαρούς, όπως Τουλαλάν (22χρονος τότε, πέρασε και από Μονακό, Μπροντό), Μπεν Αρφά (18χρονος τότε, έπαιξε σε σημαντικές ομάδες με πιο χαρακτηριστική την Παρί Σεν Ζερμέν), αλλά και τον Μπενζεμά που τρία χρόνια αργότερα πήγε στην Ρεάλ. Και οι τρεις ξεχώριζαν σαν την μύγα μέσα στο γάλα και ειδικά ο Μπενζεμά ήταν αέρινος.

Ο Χρήστος Καρυπίδης με τον Τζον Κάριου

Η Λιόν είχε νικήσει με 2-0 (το πρώτο γκολ πέτυχε ο Κάριου με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Χασιώτη στο 10' και το δεύτερο ο Ρεμί με σουτ στο 53') και τα ρεπορτάζ της εποχής είχαν καταγράψει μόνο τη βασική ενδεκάδα της γαλλικής ομάδας, καθώς το βάρος έπεφτε στον ΠΑΟΚ. Ο Μπενζεμά, αν δεν απατά η μνήμη του τον γράφοντα, είχε αντικατασταθεί λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας καταγράψει ορισμένες ενέργειες που πιστοποιούσαν το ταλέντο του. Βέβαια, κανείς τότε δεν μπορούσε να προβλέψει την τρομερή εξέλιξη στην καριέρα του, αλλά Γάλλοι δημοσιογράφοι μας μιλούσαν για ένα αυθεντικό ταλέντο που ήδη είχε δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής και σε επίσημα ματς της Λιόν.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τον Μπενζεμά στην ενδεκάδα της Λιόν και σε δεύτερο φόντο σε μία προσπάθεια του Γιασεμάκη. 

Επιπλέον, βλέπετε και μία προσπάθεια του Ζαγοράκη με αντίπαλο τον Μπεν Αρφά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιόν: Βερκούρτ, Κλερκ, Κατσάπα, Μίλερ, Μπερτό, Ντιαρά, Τουλαλάν, Κάλστρομ Μπεν Αφρά, Μπενζεμά, Κάριου.

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Καρυπίδης, Χασιώτης (70' Μέγκαχεντ), Ζαγοράκης, Μπαλάφας (59' Βαγγελής), Ηλιάδης, Μίετσελ (79' Μουμίν), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.