Όταν ο αρχηγός λείπει, δυσκολεύουν τα πράγματα

Δημήτρης Μπούζας14 Μαρτίου 2020

Το πόσο σημαντικός είναι ο Βιεϊρίνια (είτε με την παρουσία του, είτε με την απουσία του) μπορεί πολύ εύκολα κανείς να το διαπιστώσει. Άλλωστε αυτό καταδεικνύεται και σήμερα για μια ακόμη φορά, από τη στιγμή που η πιθανή συμμετοχή του ή το αντίθετο, αποτελεί το κυρίαρχο ζητούμενο για τον προπονητή του. 

Ο οποίος σίγουρα θα ήθελε τον χαρισματικό αρχηγό των νταμπλούχων στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ (άγνωστο πότε θα γίνει). Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πορτογάλος κόουτς αντιμετωπίζει προβλήματα σοβαρών απουσιών – ιδιαίτερα σε θέσεις κλειδιά – και θεωρεί τον Αντελίνο τον παίκτη «πασπαρτού» που θα του ανοίξει πόρτες και θα του λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα συγκρότησης βασικής αξιόμαχης ενδεκάδας με τις όσο γίνεται λιγότερες αδυναμίες,. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις και αλλαγές που λογικά ενέχουν τον κίνδυνο διαταραχής ισορροπιών (ψυχολογικών και αγωνιστικών). Είναι αλήθεια πως ο χαρισματικός αυτός παίκτης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του καταπονήθηκε σοβαρά. Η «διαχείριση» του εκτός από την βεβιασμένη επιστροφή του – χωρίς να ολοκληρώσει πλήρως τον κύκλο της η αποθεραπείας του – δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ο ίδιος θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα του που έβλεπε πως δεν πατούσε γερά στα πόδια της «μπήκε στη φωτιά» με συνέπεια να υποστεί μεγάλες ταλαιπωρίες και σε μερικές περιπτώσεις και να εκτεθεί. Όμως αυτό το τελευταίο όπως τουλάχιστον φάνηκε και το απέδειξε και ο ίδιος με το πάθος του και την όλη προσπάθεια του να βοηθήσει, ούτε καν πέρασε από το μυαλό του. Για τον ΠΑΟΚ δέχθηκε αρκετές φορές να διακινδυνέψει τα πάντα. 

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στο παρελθόν στις οποίες ο αρχηγός δεν δίστασε να «μπει στη φωτιά» βλέποντας πως η ομάδα του βρίσκεται απέναντι στα δύσκολα.Η σχετική και μικρή αναφορά στην περίπτωση της ολότελα λαθεμένης διαχείρισης του μετά το σοβαρό τραυματισμό του, είναι μια διαπίστωση που οφείλουν κάποιοι συγκεκριμένοι να την αποδεχθούν και αν το κρίνουν έντιμο και να του ζητήσουν και συγνώμη. 

Συνοψίζοντας και επειδή λόγω του φονικού ιού και του πανικού από τον οποίο διακατέχεται ολόκληρη η ανθρωπότητα το να προσπαθούμε εμείς αυτή τη στιγμή να απομακρυνθούμε από το γενικό κλίμα και να επικεντρωθούμε σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι και άβολο και δύσκολο, κλείνουμε το σημερινό μας σχόλιο με την ευχή, την ελπίδα και τον προσευχή να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κανονικότητα μας και στη ζωή μας.

ΥΓ1: Επέστρεψε στα καθήκοντα του ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος της επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος ενισχύοντας στον σημαντικό αυτόν τομέα τον ΠΑΟΚ. Λέγεται ότι θα υπάρξουν άλλες δύο προσθήκες ώστε να ισχυροποιηθεί στο σύνολο της η στελέχωση και η εκπροσώπηση της ΠΑΕ.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (13/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.