Όταν ο Άρης «ψωνίζει» από την Αγγλία

Metrosport Team06 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Από τον Κυζερίδη και τον Πανόπουλο μέχρι τον Μπεναλουάν. Η επικείμενη μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Άρη θα είναι η όγδοη μεταγραφή των «κίτρινων» από το νησί της Μεγάλη Βρετανίας.

Το Metrosport.gr σας παρουσιάζει:

Ο Νίκος Κυζερίδης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε το ταξίδι Αγγλία - Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη αφήνοντας την Πόρτσμουθ, τη σεζόν 1998/99, πραγματοποίησε 179 συμμετοχές πετυχαίνοντας 36 γκολ.

Ο Μιχάλης Πανόπουλος έκανε το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο από Πόρτσμουθ σε Άρη. Το 1999 είχε μεταγραφεί στην αγγλική ομάδα από την ελληνική ομάδα. Με τη φανέλα των Θεσσαλονικείς συμμετείχε σε 79 παιχνίδια και σημείωσε 8 τέρματα.

Το χειμώνα του 2010 ο Έντι Τζόνσον έρχεται στη Θεσσαλονίκη με την μορφή δανεισμού απο τη Φούλαμ. Ο Αμερικανός επιθετικός σκόραρε 5 τέρματα σε 21 συμμετοχές.

Ο Ντιν Μπουζάνης φοράει τα κίτρινα τη χρονιά 2013/14, προτού έρθει στον Άρη ο Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακάς αγωνιζόταν στην ιστορική Όλνταμ. Μόλις δύο συμμετοχές. 

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια από την επόμενη κίνηση των «κιτρίνων» με αγγλικό αέρα. Τη σεζόν 2020/21 τρεις ποδοσφαιριστές έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία. Οι Νικόλας Ιωάννου και Γιοχάν Μπεναλουάν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Γάλλος αμυντικός έμεινε και φέτος κάτοικος Θεσσαλονίκης, έχοντας μέχρι στιγμής 20 συμμετοχές, ενώ ο Κύπριος μπακ αποχώρησε το καλοκαίρι (10 συμμετοχές, 1 γκολ).



Ο τρίτος ήταν ο Ξάντε Σίλβα από τη Γουέστ Χαμ, με τη μορφή δανεισμού. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε 33 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 4 γκολ και 3 ασίστ.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.