Oταν ο Αρης καταλάβει από ποια ΑΕΚ έχασε, ίσως και να… «αυτοκτονήσει»

Βασίλης Μάστορας16 Ιανουαρίου 2021

Λίγα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για μία ομάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Σ’ αυτή την κατηγορία δεν ανήκει η ήττα του Αρη από την ΑΕΚ μέσα στο «Κλ. Βικελίδης», παρότι έχασε από μία ομάδα που ο προπονητής της έκανε ροτέισον. Αυτή ήττα θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε φάση της σεζόν.

Στις ήττες αξία έχουν οι λόγοι και σ’ αυτούς θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του ο Μάντζιος. Κι αν έκανε κάτι λάθος ο προπονητής του Αρη στη διαχείριση του ρόστερ δεν είναι κακό να βγει και να το πει. Είναι εύκολο να επιχειρείται να κρυφτεί η ήττα κάτω από την κούραση η οποία, εκτός των άλλων ήταν προϊόν όχι μόνο των συχνών αγώνων, αλλά και της λασπομαχίας στους «Ζωσιμάδες» και τη Λαμία. 

Το ζήτημα είναι πώς αντέδρασε ο προπονητής του Αρη μπροστά στον κίνδυνο της κούρασης. Ο Χιμένεθ για παράδειγμα, κράτησε προχθές στον πάγκο τον Μάνταλο και Λιβάγια και τον Ολιβέϊρα που ήταν υπερφορτωμένοι από τους πολλούς αγώνες. Ο Μάντζιος αντίστοιχα δεν έκανε κάποια τόσο θεαματική κίνηση. Από την πρώτη ημέρα που κάθισε στον πάγκο του Αρη χρησιμοποιεί σχεδόν τους ίδιους 12-13 παίκτες στην αρχική ενδεκάδα και δίνει λίγο χρόνο σε άλλους 2-3, κι αυτό μόνο κατ’ ανάγκη. 

Σε μία αγωνιστική περίοδο που ο Αρης έχει πληρότητα στο ρόστερ υπήρχαν λόγοι που ο Μάντζιος θα έπρεπε να πάρει περισσότερο γενναίες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζει τις όποιες αντιδράσεις στην περίπτωση που στραβώσει ο αγώνας. Είχε την ευκαιρία να το κάνει στη Λαμία και στα Γιάννινα, εκεί όπου η καταπόνηση των παικτών ήταν μεγαλύτερη λόγω της… λάσπης. 

Υπήρχε κι ένας άλλος λόγος, που ήταν η δυναμική των αντιπάλων. Με δεδομένο ότι τον περίμενε ένα πρόγραμμα 13 αγώνων σε 40 ημέρες θα έπρεπε να πάρει περισσότερο σοφές αποφάσεις. Ετσι ίσως η ομάδα να είχε καλύτερη ετοιμότητα για τα ντέρμπι και για τους αγώνες του Κυπέλλου. Εκεί όπου ο Αρης θα πρέπει να είναι στο pick της αγωνιστικής του δυναμικής.

FOCUS

Είναι αλήθεια ότι πρόεδρος μητρικού Σωματείου στο οποίο από την ΠΑΕ οφείλονται ποσοστά δύο περίπου χρόνων, έστειλε χαμπέρι στους τεχνοκράτες της εταιρείας ότι αν δεν πάρει μέρος των οφειλόμενων δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του προκειμένου να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο έργο;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.